Afbeelding
Foto: Stockfoto

Kerk in Actie zoekt collectanten in Genemuiden

Algemeen

GENEMUIDEN - Kerk in Actie houdt van 20 tot 25 november haar landelijke huis-aan-huiscollecte. Met de opbrengst worden kinderen in Oekraïne de oorlog doorgeholpen. Om deze collecte tot een succes te maken, zijn er collectanten nodig, ook in Genemuiden.

Collectecoördinator Erika Stolk organiseert de collecte in Genemuiden. Over haar motivatie om dit te doen, zegt zij: “Door te helpen met collecteren kun je op afstand toch wat betekenen voor deze kinderen in Oekraïne.” Aanmelden als collectant kan bij Stolk via 06-49965331 of erikadoornwaard88@hotmail.com. “Je kunt je ook opgevenz bij het landelijke collecteteam van Kerk in Actie: 030 - 880 1701, collecte@kerkinactie.nl of via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte”, aldus de organisatie.

Het doel van de collecte dit jaar is hulp aan kinderen in Oekraïne. “Zij leven nu al bijna twee jaar in een verschrikkelijke situatie van oorlog en geweld. Kerk in Actie helpt hen deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Met opvangplekken waar ze kunnen opwarmen en spelen. Met voedsel. Met gebouwen zodat ze naar school kunnen blijven gaan. En met psychosociale hulp om trauma’s te voorkomen of te beperken.”

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk voor meer informatie op kerkinactie.nl.

Enrico Kolk