Wout Marinus in de kajuit.
Wout Marinus in de kajuit. Foto: Aangeleverd

Team Sluuspoort 1 kan nieuwe schippers goed gebruiken

Algemeen

ZWARTSLUIS - De ligplaats aan de Turfeilandjes ligt er verlaten bij. Geen Sluuspoort 1 meer aan het steigertje. Het rondvaartpont van Sluuspoort is aan de ‘winterslaap’ begonnen. Na een gezellige zomer met opnieuw veel gasten aan boord zetten de schippers even een punt achter hun activiteiten. Tot het voorjaar van 2024.

De Sluuspoort 1 is inmiddels gestald. In de winterperiode vindt het nodige onderhoud plaats. Ook daar worden de meeste schippers bij ingeschakeld. Wanneer alles volgens plan verloopt worden medio mei 2024 de activiteiten hervat. “We hopen met wat extra schippers, want die kunnen we nog wel gebruiken”, laten Wout Marinus en Anne Rosenberg weten. Belangstellenden kunnen zich bij Wout aanmelden via 06-70480028. Hij geeft graag meer informatie en kijkt ernaar uit de lijst met vrijwilligers uit te breiden.

Namens het team vertellen Marinus en Rosenberg dat zij terugkijken op vooral een gezellige zomer. “Met veel geïnteresseerde bezoekers aan boord. Maar het was ten opzichte van voorgaande jaren ook een rustige zomer. Dat laatste komt door het slechte weer in juli.”

Opmerkelijk is dan ook dat, ondanks het feit dat er minder passagiers aan boord waren, het financiële resultaat boven verwachting is. “Ons rondvaartpontje is zowel een rondvaartboot als een pontje”, leggen beide heren uit. “Wij vervoeren gasten van en naar jachthaven de Kranerweerd. Daarnaast mogen belangstellenden vrijblijvend aan boord stappen om een rondje met ons te varen. Beide activiteiten zijn in principe gratis, maar we bieden wel de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen. We zijn heel blij dat veel passagiers daar letterlijk invulling aan hebben gegeven.”

De Sluuspoort 1 vaart in de zomerperiode met een kleine groep schippers. Allemaal mannen die dit op vrijwillige basis met veel plezier doen. Meerdere van hen laten een tocht met de Sluuspoort 1 vergezeld gaan van de nodige informatie over Zwartsluis in het algemeen en de bijzonderheden van Zwartsluis aan het water in het bijzonder. “En het is natuurlijk voor ons heel fijn om mede door de opbrengst van de vrijwillige bijdragen te merken dat dit wordt gewaardeerd”, aldus Marinus en Rosenberg.

Beide heren en hun collega’s zijn ook blij met de steun die zij vanuit het bedrijfsleven krijgen. “Voor met name het onderhoud aan ons bootje kunnen we altijd een beroep doen op onze hoofdsponsoren Jachthaven Kranerweerd, PWR Motoren en Scheepswerf Geertman. Dat is natuurlijk onbetaalbaar. Maar daarnaast doen we op meerdere bedrijven eigenlijk nooit tevergeefs een beroep. Daar zijn we blij mee en dankbaar voor.”