Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Next Leveldienst over kleur bekennen

Algemeen

HASSELT - Voorganger Martijn Dekker gaat in een nieuwe Next Leveldienst in op kleur bekennen. Dat wordt volgens hem steeds ingewikkelder, als het om geloof gaat. “Omdat steeds meer mensen niet geloven en er dan wat van kunnen vinden.”

“’Ik praat er liever niet over’. Denk je dat weleens? Als iemand je vraagt of je Christen bent, wat je doet op zondag of als iemand oordelend praat over religies? Mensen hebben ingewikkelde vragen of hebben een stereotiep beeld van Christenen, waar ze jou ook gelijk in plaatsen. Dat stempel krijg je liever niet! En kleur bekennen? Laat dat maar even achterwege…”, schrijft de organisatie van de dienst in een persbericht.

“In de Next Leveldienst van 18 februari willen we het hier graag met elkaar over hebben. Centraal staat de vraag: hoe kun je toch je kleuren laten zien, zonder dat het voor jezelf ongemakkelijk voelt?” De dienst begint om 10.00 uur in de Anna van der Breggensporthal. De kinderen tot en met groep 6 van de basisschool mogen tijdens de dienst naar de kindernevendienst. Voor de allerkleinsten is er oppas in de Koningshof.

“Vind je het lastig om te praten over het geloof? Of durf je niet te delen met je omgeving dat je gelooft omdat je bang bent wat ze ervan vinden? Juist dan ben je van harte welkom om samen te ontdekken hoe fijn het is om je geloof met anderen te delen.”

Wie meer wil weten, kan kijken bij @nextleveldiensten op Instagram. “Zien we je op 18 februari?”

Enrico Kolk