Afbeelding

Presentatie dichtbundel bij het Agnieten College

Cultuur

ZWARTSLUIS - In het Agnieten College is vrijdag 25 september vanaf 16.00 uur de feestelijke presentatie van de bundel ?Dicht bij Zwartsluis'. Burgemeester Eddy Bilder ontvangt het eerste exemplaar uit handen van bibliothecaris Marjolein Lolkema.

Veertig Zwartsluis-gedichten, geschreven door jongeren van het Agnieten College, worden dan tentoongesteld. Tien jongeren dragen hun ?dorpsgedicht' voor.

?Dicht bij Zwartsluis | Poëzie & Omgeving' is een bundel met verhalen, gedichten, liedjes en foto's. In de bundel zijn niet alleen gedichten van onder andere Jana Beranová, Ineke Riem, Gerrit Krol en Huygens opgenomen, maar ook van enkele lokale dichters als Doortje Stam en Koos Geerds en een sprankelende rap van Rico.

De bundel is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliotheek Zwartewaterland, Sluuspoort en School der Poëzie. Poëzie & omgeving wordt georganiseerd in het kader van Poëzie van binnen naar buiten, een twee jaar durend project voor het VMBO dat, met poëzie als leidraad, via binnenschoolse activiteiten de jongeren buiten school steeds breder kennis laat maken met lokale, culturele instellingen en bedrijven.