Nieuwe onderkomen van Hanzestad Hasselt Marketing geopend

Cultuur

HASSELT - Stichting Hanzestad Hasselt Marketing heeft vanmiddag (vrijdag) haar nieuwe onderkomen De Werkplaats officieel geopend aan de Kaai 5 in Hasselt. Burgemeester Eddy Bilder en Harm van Raalte, oud-eigenaar van de voormalige timmerwerkplaats, verrichtten de officiële opening (zie foto).

"We zitten hier in een timmerwerkplaats", zo sprak de burgemeester. "Het doel is dat Hasselt vanaf deze plek aan de weg gaat timmeren. Ik hoop dat dat getimmer overal gehoord wordt en dat velen de weg naar Hasselt mogen vinden en hier onuitwisbare indrukken mogen opdoen. Ik wens de nieuwe stichting heel veel succes met het bereiken van die doelen."

De vrijwilligers van de stichting hebben er maanden van zwoegen en klussen opzitten. De voormalige timmerwerkplaats aan de Kaai kreeg een complete metamorfose. Ingericht met oude gereedschappen en voorwerpen, onder meer uit de collectie van de lokale Historische Vereniging, is de locatie omgetoverd tot een ontvangst- en werkruimte voor de stichting.

Morgen (zaterdag) houdt de stichting van 11.00 tot 15.00 uur een open dag voor iedereen die een kijkje wil nemen in De Werkplaats. Belangstellenden zijn van harte welkom om de locatie te bezichtigen en kennis te maken met de activiteiten van Hanzestad Hasselt Marketing. Tijdens de open dag kan men zich aanmelden voor deelname aan een stadswandeling of de excursies naar de kievitsbloemen. Ook kunnen belangstellenden zich opgeven voor de lezing van Geke Mateboer over haar onlangs verschenen boek, dat handelt over het lot van de Joden in Hasselt. Deze lezing vindt plaats op woensdag 29 april om 20.00 uur in De Werkplaats.

Meer in de papieren Stadskoerier van volgende week woensdag.