Nieuwe docenten bij Muziekcentrum Zwartewaterland

Cultuur

Het docententeam van Muziekcentrum Zwartewaterland bestaande uit Bert Gelderman (piano, orgel, keyboard) Arlette Ruelens (klassiek gitaar) en Thea Pap (dwarsfluit) wordt in september uitgebreid met twee nieuwe docenten.

Violiste Isabelle Doodhagen en zangeres Jane van den Brink zullen met veel enthousiasme het bestaande docententeam aanvullen.

Isabelle speelde in het Fries Jeugdorkest en later in het Nationaal Jeugdorkest waarmee ze veel podiumervaring opdeed in binnen- en buitenland. Vanaf 2007 studeerde ze viool aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten Zwolle, afdeling conservatorium. Na haar Bachelor opleiding vervolgde ze haar studie bij Sarah Kapustin, bij wie ze in juni 2014 haar Masterdiploma behaalde.

Momenteel is Isabelle actief als viooldocente en musiceert ze in verschillende producties van uiteenlopende muziekstijlen. Zo speelde ze afgelopen winter mee in de kersttournee van Herman van Veen, getiteld 'Als jij het zegt'. Zangdocente Jane van den Brink heeft zowel piano als zang gestudeerd aan de conservatoria van Groningen en Zwolle. Na haar studies heeft zij gewerkt bij concertzaal de Doelen in Rotterdam en het Nederlands Impresariaat in Amsterdam. Ze gaf les aan het Instituut voor Creatieve Ontwikkeling in Assen en het Nationaal Kinderkoor. Momenteel heeft zij haar eigen piano- en zangpraktijk voor leerlingen van alle leeftijden. Voor informatie over de muzieklessen kunt u contact opnemen met Aletta Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland: info@mczwartewaterland.nl / 038-7370115 / www.mczwartewaterland.nl