Bronzen beeldje maken bij SCEG

Cultuur

GENEMUIDEN - In januari organiseert SCEG nogmaals de cursus ‘Bronzen beeldje maken’. Het aantal aanmeldingen voor de decembercursus was dermate groot dat een aantal deelnemers teleurgesteld moesten worden. Reden voor SCEG om de cursus in januari te herhalen. Voor de nieuwe cursus is nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

Tijdens de cursus, die twee avonden duurt, maken de cursisten onder begeleiding van de cursusleidster een beeldje van boetseerwas: een hard materiaal dat flexibel wordt door warmte. Na afloop van de cursus wordt een bezoek gebracht aan bronsgieter Andor prod’art die het één en ander vertelt en toont over bronsgieten. Daar krijgen de cursisten ook de mogelijkheid hun beeldje in brons te laten vereeuwigen.

De cursus wordt gegeven door eerstegraads docente beeldende vormgeving Amanda van Dijk. Voorkennis over boetseren is niet nodig, iedereen kan meedoen. De cursusavonden zijn dinsdag 15 en dinsdag 29 januari, beide avonden om 19.30 uur in d’Overtoom. Voor de cursus geldt een maximumaantal deelnemers van 13. De kosten bedragen 40 euro, exclusief het eventueel in brons laten gieten van het beeldje. Aanmelden kan bij Jannie Bakker: janniebakker@genemuiden.info.