Bas Wilberink

Archeologiedag bij de Veldschuur

Cultuur

ROUVEEN/HASSELT - De Veldschuur besteedt zaterdag 12 oktober van 11.00 tot 15.30 uur aandacht aan de Nationale Archeologiedagen. Bezoekers krijgen deze dag de gelegenheid kunstvoorwerpen te bewonderen of binnen dan wel buiten zelf archeologisch werk te verrichten onder leiding van ervaren SWARS-archeologen. Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Werkgroep Archeologie Regio Staphorst, waar SWARS voor staat.

De expositie 'hooicultuur en brandgevaar' (expositie van 'brandvondsten' in Genemuiden) is te bezichtigen, evenals een eenmalige expositie van topstukken uit het bestaan van SWARS. Daarin onder andere een bronzen halsring. Ook zijn replica’s aanwezig in de Veldschuur met een pop-up informatiesysteem. Verder een zilverschat van een roofmoord in 1941 in Rouveen en vuurstenen werktuigen. Daarnaast kan publiek zelf aan het werk met scherven. Ook kunnen zij aan de slag met een metaaldetector.

Wie het archeologisch onderzoek op een ander moment wil bewonderen, kan eens langskomen op een van de dagen dat SWARS bezig is met archeologisch onderzoek. Informeer hiervoor bij De Veldschuur.