Een concert van Irene in 2019.
Een concert van Irene in 2019. Foto: Gerrit Slurink

Irene aan de slag voor Wereld Muziek Concours

Cultuur

HASSELT - Na ruim een jaar zonder straatoptreden of concert startte Irene deze week met haar voorbereiding en training voor het Wereld Muziek Concours (WMC). Dat wordt volgend jaar, op 7 tot 31 juli 2022 gehouden in Kerkrade. 

“Irene Hasselt neemt je een jaar lang mee op deze bijzondere weg met rapportages, video’s en tussentijdse optredens”, laat de vereniging weten. “Meedoen aan het WMC en met een prijs naar huis gaan gebeurt niet zomaar. Om de beste prestatie neer te zetten zal er een jaar lang hard moeten worden getraind in marcheringtechniek, muziek worden geschreven en vooral heel veel worden geoefend.”

Irene heeft diverse professionals aangetrokken die gaan helpen bij de trainingen. Daarnaast zullen de leden diverse clinics, waarin de technieken van de marchingband worden verfijnd, volgen. 

Het WMC bestaat ruim 70 jaar en wordt om de vier jaar gehouden in Kerkrade. “Vanuit de hele wereld komen de beste brassbands, mars- en showbands, harmonie- en fanfareorkesten een optreden geven. Winnen in Kerkrade betekent vier jaar lang de titel wereldkampioen.”

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant