De mooie, groene omgeving van de vijver aan de Weteringallee wordt benut om in te richten als een wandel- en beweegpad voor jong en oud.
De mooie, groene omgeving van de vijver aan de Weteringallee wordt benut om in te richten als een wandel- en beweegpad voor jong en oud. Anja Bos

Informatiebijeenkomst over invulling Cingellandenpad

Ingezonden Ingezonden

De ontwikkelingen rondom het wandel- en beweegpad aan de Weteringallee in Zwartsluis zijn het afgelopen jaar voortvarend verlopen. Inmiddels ligt er een vastomlijnd plan klaar dat vrijdag 17 september wordt gepresenteerd in jeugdsoos Eclusa aan de Cingellanden 1a. Iedereen die wil weten wat er (nog meer) gaat gebeuren op en rond het Cingellandenpad aan de Weteringallee is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dat kan tussen 18:00 en 20:00 uur.

Het beweegpad heeft de naam Cingellandenpad gekregen. Het pad en de omgeving worden gekenmerkt door een open karakter. Ook is het de bedoeling dat er meerdere beweegtoestellen komen te staan én dat de visvijver geschikt wordt gemaakt voor mindervaliden. Met betrekking tot de beweegtoestellen is er vanuit de buurtbewoners én de bewoners van de Schans en de omliggende seniorenwoningen een voorkeur uitgesproken voor plaatsing van een beweegbank en een vitaliteitsbrug. Zodra alles is gerealiseerd worden er vanuit de Schans beweeggroepen voor ouderen georganiseerd die gebruik gaan maken van deze toestellen. De hengelsportvereniging zet zich in om de speciale vissteiger te realiseren.

Het Cingellandenpad wordt gekenmerkt door de toepassing van veel groen. Hierdoor moet  een parkachtige omgeving ontstaan. Veel bloemen, kruiden en een vlindertuin staan in de plannen, waarvan een deel dit najaar al uitgevoerd gaat worden. Ook is het de bedoeling dat er hoogstam fruitbomen worden geplant.