Afbeelding
Aangeleverd

Welke MBO opleiding past bij jou?

Partnerbijdrages

De juiste opleiding kiezen is geen makkelijke klus. Net de verkeerde carrière keuze gemaakt of toch nog gretig om door te studeren? Met de opleidingen van NCOI kan je kiezen welke richting jouw carrière opgaat. Meer informatie over de niveaus, mogelijke opleidingen en aanbieders van onderwijs zou het proces voor je soepeler kunnen maken. In dit artikel worden de verschillende niveaus van het MBO behandeld en wat je kunt verwachten van de verschillende opleidingen. Het MBO heeft enorm veel verschillende opleidingen op alle verschillende niveaus. In dit artikel lees je meer over alle niveaus binnen het MBO. 

MBO opleidingen

Al werkzaam in je vakgebied maar toch interesse in een andere richting? Dan is een MBO-opleiding misschien wel de juiste keuze voor jou. Mbo opleidingen zijn er in alle soorten en maten, van niveau 2 tot niveau 4, iedereen die wilt doorgroeien of zijn ambities verder wilt ontwikkelen kan hiervoor een MBO-opleiding volgen. Niet alleen jongeren die net klaar zijn met het middelbaar onderwijs kunnen een MBO-opleiding volgen. Ook als volwassenen kun je je nog om laten scholen of bijleren via een MBO-opleiding. Dit gaat dan wel vaker via een opleider zoals het NCOI.

MBO niveau 4 opleidingen

Het mbo niveau 4 is het hoogste niveau van alle MBO-opleidingen en kan ook wel gezien worden als de springplank voor een vervolgstudie op het HBO. Maar een MBO-opleiding kan jouw carrière richting ook veranderen. Dit niveau geeft je een brede kennis van het vakgebied en geeft je de mogelijkheid om na de opleiding erg breed ingezet te kunnen worden. Met de opleiding kun je uiteindelijk zelfstandig gespecialiseerde werkzaamheden uitvoeren. Een opleider zoals het NCOI biedt niet alleen maar MBO-opleidingen aan, ook HBO-opleidingen.

MBO niveau 3 opleidingen

Een niveau 3 MBO-opleiding geeft je de kennis om na de opleiding zelfstandig werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Een niveau 3 opleiding wordt ook wel gezien als een vakopleiding. Na een niveau 3 opleiding ben je in de positie om door te stromen naar een mbo niveau 4 opleiding en misschien zelf een HBO-opleiding.

MBO niveau 2 opleidingen

Een MBO-opleiding niveau 2 geeft je de kennis om na de opleiding uitvoerende werkzaamheden te verrichten. Deze basisberoepsopleiding leidt je op tot een baan waar verschillende mogelijkheden zijn. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je wel minimaal een VMBO-diploma hebben behaald. 

Je laten om- of bijscholen kan tegenwoordig op steeds meer plaatsen op alle niveaus. Zorg dat je goed weet welke aanbieders jou het beste leerniveau kunnen bieden, zo zet je de juiste stap in de richting voor jouw carrière.