Afbeelding
Aangeleverd

De grootste misverstanden over de zorgverzekering

Partnerbijdrages

Verzekeringen, dat is niet het meest geliefde onderwerp om over te praten. Laat staan om je erin te verdiepen. Je hebt ze nodig en als je ze eenmaal hebt afgesloten kijk je er bij voorkeur niet meer naar om. Slechts 6 van de 100 mensen waagt jaarlijks de overstap. Je bent een dief van je portemonnee als je je niet verdiept in je zorgverzekering. Misschien betaal je wel onnodig veel premie of wordt de zorg die je nodig hebt juist niet vergoed via je huidige verzekering. Wij geven antwoord op de vraag: wat is de beste zorgverzekeraar van 2022?

Wij helpen de fabels de wereld uit

Is overstappen lastig? Dit is een eerste reden waarom veel mensen bij hun huidige zorgverzekeraar blijven. Het AD heeft dit afgedaan als fabel. Een vergelijkingswebsite stelt je in staat om de diverse opties te vergelijken waarbij je precies aangeeft voor welke zorg je jezelf wilt verzekeren. Heb je de beste verzekering gevonden, dan regel je het aanvragen ook via de vergelijkingssite. De zorgvergelijker zegt ook meteen je huidige verzekering voor je op. Een andere fabel die niet op waarheid berust, is dat er niets aan je huidige verzekering wijzigt, als je niks doet. Bij de start van elk kalenderjaar mogen verzekeraars hun premies aanpassen en ook hun voorwaarden. Blijf je bij je huidige verzekeraar dan kan je zomaar geconfronteerd worden met hogere premies of een zorgaanbieder die niet meer vergoed wordt door jouw verzekering. Een verzekeraar mag je niet weigeren als je een basisverzekering wilt afsluiten. Een zorgverzekeraar moet jou ongeacht je gezondheid, leeftijd of financiën accepteren als verzekerde.

Regel het overstappen vandaag nog

Nu we de misverstanden over zorgverzekeringen uit de wereld hebben geholpen, wordt het tijd om de zorgverzekeringen voor 2022 te vergelijken. Ga naar een zorgvergelijker op Internet en vul je gegevens in. Ook vul je je wensen in. Wil je alleen een basisverzekering of zoek je ook een aanvullende verzekering? Denk na over de soort polis die je wilt: een naturapolis of een restitutiepolis. Bij een restitutiepolis heb je de vrijheid om zelf je zorgaanbieder te kiezen. Hier staan vaak wel hogere kosten tegenover. Ook je gewenste eigen risico neem je in het vergelijkingsplaatje mee. Nadat je alle informatie hebt ingevuld verschijnt een overzicht van de zorgverzekeringen die het beste passen bij jouw situatie.