Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Waarom kiezen voor een Android smartphone?

Partnerbijdrages

Wil je graag een nieuwe mobiele telefoon aanschaffen? Je moet dan eerst bepalen of je kiest voor iOS of Android. iOS is het besturingssysteem dat gebruikt wordt door de iPhones. Alleen Apple maakt hier gebruik van, andere producenten van smartphones kunnen simpelweg niet gebruik maken van iOS. Bij Android is dit heel anders. Dit systeem kan juist door veel ontwikkelaars van mobiele telefoons ingezet worden, wat het dan ook gedaan wordt. Hierdoor is het al beter om te kiezen voor Android, maar koop ook een smartphone die hierop werkt vanwege de onderstaande redenen. 

Lagere kosten

Een grote verscheidenheid aan apparaten met verschillende ontwerpen en specificaties betekent dat Android voor vrijwel elk budget iets voor je heeft. Wellicht kun je er een lening voor afsluiten en hoef je dus geen abonnement met toestel te nemen. Maar hoeveel kan ik lenen voor een nieuwe telefoon is dan natuurlijk de vraag? Het exclusieve karakter van Apple’s producten staat in schril contrast met het inclusieve karakter van Android. Bijna iedereen kan zich een Android-telefoon veroorloven. Het is misschien niet allemaal perfect, maar er zijn solide budget opties die mensen een echte smartphone-ervaring geven. Mobiele telefoons die werken op het Android systeem zijn dan ook geschikter voor mensen die leven op een beperkt budget in Eindhoven. Wil je liever niet veel geld uitgeven aan een smartphone? Ook dan is Android beter dan iOS. 

Meer apparaten

Er is voor elk wat wils op het Android-platform. De enorme verscheidenheid aan Android-smartphones van fabrikanten zoals Samsung, HTC, Sony, Motorola, LG, Huawei, ZTE, en anderen is onthutsend. Je kunt een compacte telefoon krijgen, iets met een enorm touchscreen, een stylus, een roterende camera, een edge-scherm of zelfs een fysiek toetsenbord. Er wordt rekening gehouden met niche-eisen zoals dual SIM en de vlaggenschip apparaten zijn toonaangevend als het gaat om specificaties. Er zijn bovendien ook functies die je gewoon niet kunt krijgen met Apple-apparaten. De keuze is dus reuze als je kiest voor Android! Zo kun je zorgeloos kijken naar je favoriete voetbalwedstrijd bijvoorbeeld op ieder gewenst model.

Google

Google en Android prevaleert boven Apple en iOS, wat nog altijd een van de redenen is om te kiezen voor een Android smartphone. Android apparaten kunnen namelijk naadloos worden geïntegreerd met de reeks services van Google. Mensen gebruiken steeds vaker hun mobiele apparaten om online te gaan en Google is de koning van het web. Google Docs, Gmail, Google Drive, Google Maps, Google Music, Google+, Google Chrome, etc., de lijst gaat maar door en Apple en iOS houden het niet bij. Natuurlijk zijn veel Google-services nu in iOS, maar dat diepere niveaus van integratie is er gewoon niet. Bij Android is dat er wel! 

Widgets

De widgets van Android zijn lange tijd een pluim geweest in vergelijking met de statische rijen pictogrammen die je in iOS aantreft. Zelfs Microsoft zag het voordeel en ontwikkelde het Live Tiles-systeem voor Windows Phone. Widgets zijn nog steeds een groot voordeel voor Android ten opzichte van iOS. Simpel gezegd, je kunt alle gewenste informatie in één oogopslag op je startscherm zien zonder dat je een app hoeft te starten. Overigens kun je op de Apple apparaten ondertussen ook widgets gebruiken, maar deze functie is zeer beperkt ten opzichte van wat je krijgt op de smartphones die werken op het Android besturingssysteem.