Moeizame bekerzege matig Sportclub Genemuiden

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub  Genemuiden heeft dinsdagavond de laatste acht bereikt van het districtsbekertoernooi. Gemakkelijk ging het echter zeker niet tegen eersteklasser Oranje Nassau Groningen. Na een 2-0 ruststand waren de Groningers sterker in de tweede helft. Oranje Nassau kwam echter niet verder dan 2-1, waarna Sportclub Genemuiden profiteerde van de ruimte die werd weggegeven. Lip scoorde in de slotfase nog twee keer.

Sportclub  Genemuiden speelde een matige wedstrijd tegen Oranje Nassau. Na rust zakte de ploeg door de ondergrens. De schade viel achteraf mee, omdat de tegenstander verzuimde om te profiteren. Het begin was nog wel spectaculair. In de 6e minuut haalde Philip Ties verwoestend uit. Daarna kwam Sportclub Genemuiden goed weg bij een indraaiende corner. Beide ploegen konden in de eerste helft niet overtuigen. Oranje Nassau was af en toe gevaarlijk met afstandsschoten. Genemuiden ging toch rusten met een 2-0 voorsprong. Nadat de ploeg twee grote kansen liet liggen, sloeg Sportclub toe uit de daarop volgende corner. Siebren Visscher kopte raak.

Na rust zakte Genemuiden ver weg. Oranje Nassau drong aan en kwam al snel verdiend op 2-1. Op rechts kon Erik Rotman in de 57ste minuut de voorzet er niet uithalen. Jaap Jacobs kopte raak. Daarna kwam Sportclub nog meer onder druk te staan. De laatste linie maakte soms een chaotische indruk. Voorin kon Genemuiden de bal niet vasthouden en de ploeg grossierde in balverlies. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de verdiende 2-2 bleef uit. Daarmee deed de ploeg zichzelf tekort.

Na zo'n 70 minuten luwde de Groningse storm en kreeg Sportclub meer controle. Oranje Nassau ging risico's nemen en er ontstond ruimte voor Sportclub Genemuiden. Nadat Oranje Nassau een foutenfestival achterin bij Sportclub Genemuiden niet afstrafte, liet Philip Ties een enorme kans liggen. Hij kapte zich vrij en schoot vervolgens wild over. In de slotfase buitte de thuisploeg de overvloed aan ruimte eindelijk uit. Invaller Patrick Lip, die eindelijk weer speelminuten maakte, werd diep gestuurd, ging om de keeper heen en scoorde. In blessuretijd tekende Lip ook nog voor de 4-1. Met deze uitslag werd Sportclub rijkelijk beloond. Het besef zal ongetwijfeld aanwezig zijn bij de spelers dat het zaterdag in het belangrijke degradatieduel bij FC Lisse absoluut beter moet, wil de ploeg een goed resultaat neer zetten.