Sportclub Genemuiden onderuit bij Rijnsburgse Boys

RIJNSBURG ? Sportclub Genemuiden heeft zaterdag de eerste competitienederlaag in de topklasse geleden. Rijnsburgse Boys was met 2-0 te sterk. De eerste kans in dit duel was voor Sportclub Genemuiden. Philip Ties kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de gasten op 0-1 te zetten, maar hij liet deze kans liggen. Daarna nam Rijnsburgse boys het heft in handen. Raily Ignacio raakte twee keer de lat voor de thuisploeg. In de 32ste kwam Rijnsburgse Boys op een verdiende voorsprong. Marvin Wijks profiteerde van een inschattingsfout van Sportclub-doelman Albert Flier. Sportclub Genemuiden kon in de eerste helft aanvallend weinig uitrichten. Na rust veranderde het beeld van de wedstrijd. Met de voorsprong op zak kroop Rijnsburgse Boys wat in de verdedigende stellingen. Sportclub kreeg steeds meer balbezit en was af en toe gevaarlijk. Ook werd een treffer van de bezoekers afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd maakte Rijnsburgse Boys 2-0. Na een handsbal van Gieljan Tissingh ging de bal op de stip. Ignacio schoot de strafschop binnen. Sportclub-trainer Hans van Dijkhuizen sprak ven een terechte nederlaag. ?Maar we hebben niet kansloos verloren. We krijgen in deze wedstrijd vier kansen. Daar moet je er een van maken.?