Sportclub

Sport

GENEMUIDEN - De wedstrijd tegen Kozakken Boys had voor Sportclub Genemuiden het duel van de ommekeer moeten worden. Deze week liet trainer Richard Karrenbelt bij een netwerkavond van Businessclub De Wetering weten dat Sportclub Genemuiden in de serie van drie thuiswedstrijden tegen Kozakken Boys, Scheveningen en DETO minimaal zeven punten moest halen. Deze doelstelling kan na zaterdagmiddag de prullenmand in. In het thuisduel tegen Kozakken Boys kreeg Sportclub Genemuiden een zeer gevoelige oorwassing (0-4). Het was een nieuwe forse tik voor het veel geplaagde Sportclub Genemuiden, dat ook tegen Kozakken Boys met weinig vertrouwen speelde. Gezien de beroerde stand op de ranglijst en het spel van de ploeg lijkt degradatie uit de topklasse onafwendbaar. Sportclub Genemuiden begon goed aan de wedstrijd. In de eerste zes minuten creëerde de ploeg twee kansen. In de 4e minuut stoomde Jacco Riemens op. Hij ontdeed zich van enkele tegenstanders en schoot naast. Even later kon Kozakken Boys-goalie Mirco Bovo met veel moeite een kopbal van Anne van der Kolk over tikken. Daarna ging de Genemuidense storm liggen en kwam Kozakken Boys steeds beter in de wedstrijd. In de 32e minuut kreeg de thuisploeg een fikse tegenslag te verwerken. Na een vrije bal werd de bal doorgekopt, waarna Irilmazbilek beheerst afwerkte: 0-1. Drie minuten later bracht Jeffrey de Visscher Herman van Dijk in scoringspositie, maar de spits had teveel tijd nodig. Daarna slaagde Sportclub Genemuiden er niet meer in om gevaarlijk te worden. Ook na rust kon de ploeg nauwelijks nog iets creëren. Kozakken Boys wachtten op de kansen die kwamen en strafte fouten bij Sportclub Genemuiden genadeloos af. In de 59e minuut was het weer raak voor de gasten uit Werkendam. Weer was Iraf Irilmazbilek de doelpuntenmaker. Hij kopte een perfecte voorzet vanaf rechts perfect binnen. Sportclub Genemuiden acteerde zonder vertrouwen en kreeg tik op tik. In de 70e minuut maakte Arda Havar er 0-3 van. Twaalf minuten later trok Robert Boes aan de noodrem. De arbiter kon niet anders doen dan Boes met rood van het veld te sturen. Havar schoot de verkregen strafschop binnen. Trainer Richard Karrenbelt miste vertrouwen bij zijn ploeg. "Ik kan niets positiefs uit deze wedstrijd halen. We moeten uitgaan van eigen kwaliteit, maar er zat helemaal geen diepte in ons spel. We speelden alleen maar balletjes breed en terug. Dit is een enorme deceptie."