Afbeelding
Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden bekert door

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag de derde ronde van de districtsbeker bereikt. VV Emmen werd met 4-2 verslagen. Gemakkelijk ging het niet. Emmen kwam twee keer op voorsprong, waarna Sportclub Genemuiden met tien man kwamen te staan na een tweede gele kaart voor Robert Boes. In het laatste half uur stelde de thuisploeg orde op zaken door treffers van Martijn Jansen en Omar Kavak (2).

VV Emmen kende een flitsende start. Al in de 2e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Sportclub Genemuiden kreeg de bal niet weg. Vervolgens bracht de lat redding voor Sportclub Genemuiden, waarna de terug stuiterende bal een prooi voor was Jan Jaap Weever. Hij kon eenvoudig raak koppen.

Door deze vroege treffer werd het wel gelijk een wedstrijd, Sportclub Genemuiden moest op jacht naar de gelijkmaker en zette vanaf het begin Emmen onder druk. Door het redelijk hoge tempo, was het een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken. Sportclub Genemuiden was vanaf het begin de bovenliggende partij en kon naar hartenlust combineren. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Uit een voorzet was het Jacco Riemens die de gelijkmaker binnen kopte in de 20ste minuut.

De gelijkmaker leek het perfecte medicijn voor SC Genemuiden. Het speelde met Emmen en het leek een kwestie van tijd voordat de volgende treffer van de thuisploeg zou gaan vallen. Toch bleef dit doelpunt uit. Kansjes waren er wel, maar Sportclub Genemuiden verzuimde om de marge te vergroten.

Na rust bleef Sportclub Genemuiden aandringen, Danny Menting was binnen de lijnen gekomen voor Wouter van der Molen om de druk op Emmen nog verder op te voeren. Toch waren het de gasten die opnieuw op voorsprong kwamen. Na een ingreep van Robert Boes, die dit moest bekopen met een tweede gele kaart, benutte Sadik Spijodic de toegekende strafschop in de 57ste minuut.

Sportclub Genemuiden keek opnieuw tegen een achterstand aan, maar bleek allerminst van slag. Het bleef op zoek naar de gelijkmaker en bleef geduldig. Zes minuten na de penalty van Emmen kwam Sportclub Genemuiden langszij, Martijn Jansen kreeg de bal en haalde verwoestend met links uit, doelman Lars van der Swaluw had het nakijken. Het wegsturen van Boes, had geen invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. Een overtreding binnen de zestien op Omar Kavak in de 70ste minuut kwam Sportcub Genemuiden allerminst slecht uit. Kavak schoot raak vanaf elf meter en bracht Genemuiden voor het eerst deze middag op voorsprong.

Het slotakkoord was ook Kavak. In de 88ste minuut maakte hij aan alle illusies van Emmen een eind door met een schuiver de 4-2 binnen te tikken.