Afbeelding
Gerard Meijeringh

Veel deelnemers bij Zwartewaterlandloop

Sport

(door Gerard Meijeringh)
ZWARTSLUIS - De organisatie van de Zwartewaterlandloop kan met grote tevredenheid terugkijken op de Zwartewaterlandloop van vrijdagavond. Met 221 deelnemers was de loop een enorm groot succes.

Een nieuw bestuur besloot het om het over een andere boeg te gooien. Zo werd gekozen voor de maand juli in plaats van september. Bovendien werden scholen actief benaderd om mee te doen aan de Kidsrun en er werden clinics gehouden. Daarnaast het parcours 300 meter ingekort tot 12,2 kilometer om een ruimere startplaats te creƫren.

Resultaat was een zeer succesvolle Zwartewaterlandloop. Maar liefst 98 kinderen deden mee aan de Kidsrun. De 12,5 kilometer-loop trok maar liefst 122 hardlopers. Voorzitter Inge Huitema van de organisatie merkte in de weken vooraf al dat er veel belangstelling was voor het evenement. "Bij de voorinschrijvingen ging het zo verschrikkelijk hard. We moesten alle zeilen bijzetten. Zo hebben we extra taxi's moeten regelen vanwege de grote belangstelling voor de estafette. We hadden meer chauffeurs nodig. Ook moesten we extra startnummers laten drukken en hebben we meer water geregeld vanwege de warmte."

De Zwartewaterlandloop is gewonnen door Jef Poelman uit Hoogeveen. Hij liep de 12,5 kilometer in ruim 42 minuten. "Het is geen snel parcours en vooral in het begin had je veel last van de wind. Maar de terugweg langs de boerderijen was mooi. Dat vind ik leuk. Als hardloper kom je op plekjes waar je nog nooit bent geweest." Bij de dames ging de winst naar Christina Mulder uit Nieuwleusen.

Inge Huitema was na afloop zeer content. "We kunnen heel tevreden terugkijken. Er waren enorm veel deelnemers. Dat kwam doordat we de datum hebben veranderd, maar ook door de publiciteit die we aan het evenement hebben gegeven en de clinics." Wens van het bestuur is om in de toekomst de drie kernen van Zwartewaterland bij het evenement te betrekken. "Volgend jaar willen we ook clinics geven in Genemuiden. Dat was dit jaar logistiek niet mogelijk. Of we volgend jaar Genemuiden erbij pakken? Wie weet. We dromen groot. Dat hebben we nu ook gedaan en dat heeft heel wat opgeleverd. En lopers die vandaag hebben meegedaan gaan over deze wedstrijd praten. Volgend jaar hopen we op nog meer deelnemers."

Afbeelding