DEK-zwemmers snel in Zwolle en Steenwijk

Sport

ZWOLLE/STEENWIJK - De jongste zwemmers van De Eerste Kolk in Zwolle zwommen afgelopen zaterdag deel 1 van de Swimkick-Minioren, de oudere waren te vinden in Steenwijk voor de Nationale Sprintwedstrijd 2017. Op beide fronten is snel gezwommen door de zwemmers van de vereniging uit Genemuiden.

In Zwolle kwamen acht zwemmers aan de start, samen goed waren voor vijf medailles: twee keer goud (Kevin Tuinman) twee keer zilver (Hendrik Aalt de Jager) en een keer brons (Herniek van Dalfsen). Mara van Dijk zwom twee persoonlijke records, net als Lenn Ché Klomp en Laurens van der Pligt. Jasper Tuinman zette een keurig PR neer op de 50 meter vrij: 1.02.42. Isa Koobs was de enige DEK-zwemmer die uitkwam op de 200 meter wisselslag en zwom daar een keurige 3.49.40. De grootste verbetering was voor Lenn Ché Klomp: 25 meter vrije slag in 0.26.14.

In Steenwijk zwommen de oudere DEK-zwemmers ondertussen de Nationale Sprintwedstrijd (alle slagen 50 meter). Er kwamen twintig zwemmers aan de start. Er vielen 36 persoonlijke records en twee clubrecords (Martijn Gerritsen) te noteren. Lara Tuinman wist het meeste van een persoonlijk record af te snoepen. Ze zwom de 50 meter vlinderslag in 0.47.26. Jorgen Gerritsen en Naomi van der Sluis vielen in de prijzen. Gerritsen eindigde als tweede op de 50 meter schoolslag. Van der Sluis tikte als derde aan op de 50 meter vrije slag en op de 50 meter vlinderslag.
De totale uitslag van beide wedstrijden is te lezen op www.dekgenemuiden.com.