Jan Willem Oldenbeuving

DESZ met lege handen tegen koploper

ZWARTSLUIS – DESZ is er zaterdag niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen SV Bedum. De Sluzigers verloren met 2-3 en moesten twee tegentreffers verwerken in de slotfase.

De thuisploeg beleefde een valse start van het duel. In de vijfde minuut was het namelijk al raak voor de bezoekers. De rechtsbuiten draaide vanaf rechts naar binnen en schoot raak in de korte hoek. In de fase hierna probeerden de Sluzigers grip te krijgen op de wedstrijd. Hier slaagden zij in eerste instantie niet in. In balbezit was de ploeg te onrustig waardoor er vaak in een vroeg stadium al balverlies werd geleden. Tot uitgespeelde kansen kwamen de rood-witten in deze periode dan ook niet. Datzelfde gold overigens voor de bezoekers.

Pas in de laatste fase voor de thee begon DESZ beter te voetballen. Dat leverde enkele kansen op. Danny Moorman zag zijn schot gekraakt worden, terwijl Tom Kisjes naast schoot.

Na rust trok DESZ de goede lijn door. In korte tijd was de ploeg meerdere malen gevaarlijk. De beste mogelijkheid was voor Robin Rook. Hij kopte de bal naast vanuit een corner. Hierna ging de DESZ-storm langzaam maar zeker liggen en kwam het duel weer in evenwicht. In de 68ste minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg. Moorman anticipeerde goed op een te korte terugspeelbal en werkte de bal van dichtbij tegen de touwen. Gesterkt door de gelijkmaker gingen de Sluzigers op zoek naar de voorsprong. Deze volgde enkele minuten later. Kisjes werd diep gestuurd door Björn Vinke en knalde diagonaal raak: 2-1.

Met nog krap twintig minuten In de 82ste minuut scoorde Bedum in de scrimmage de gelijkmaker. Even later kreeg DESZ een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Kisjes knalde de bal van dichtbij echter naast. Tot overmaat van ramp was het nog geen minuut later aan de andere zijde van het veld wel raak: 2-3.