Afbeelding
Gerard Meijeringh

Mooi afscheid Kjelt Bonhof en Jan Moorman bij Olympia ’28

Sport

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Olympia ’28 heeft donderdagavond afscheid genomen van de clubiconen Kjelt Bonhof en Jan Moorman. Dat gebeurde via een speciale afscheidswedstrijd. Een door Bonhof samengesteld team verloor met 3-1 van de huidige eerste selectie.

De selectie van Bonhof bestond uit voetballers waarmee Bonhof jarenlang heeft samengespeeld. Bekende spelers als Richard Boerhof, Michel Klink, Marco Bouwhuis, Arend Palland, Wilco Slendebroek, Sander Soer, Ruud Scheper en Kasper Wursten. In het eerste kwartier had het team van Bonhof de overhand. In de 8ste minuut scoorde Michel Klink voor team Bonhof. Daarna ging de conditie een rol spelen. Valerie Leusink trok de stand na zo’n 25 minuten gelijk. In de tweede helft scoorde Gerrit Zekveld twee keer. Vlak voor tijd werd Bonhof gewisseld en ging hij op de schouders.

Bonhof groeide uit een clubicoon bij Olympia. Hij speelde ruim veertien seizoenen in het eerste elftal en maakte in deze periode maar liefst 150 doelpunten. Jan Moorman fungeerde in deze tijd als leider. Ook hij vindt het mooi geweest. Hij stopt na veertien jaar als leider. Het was mooi dat beide clubiconen gezamenlijk afscheid namen.

Volgende week in De Stadskoerier een groter verhaal over de afscheidswedstrijd van Kjelt Bonhof en Jan Moorman bij Olympia ’28.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding