Bij de laatste editie van het Zwartewaterlandtoernooi mocht Hendrik de Leeuw van De Wijkwieg een cheque van tweeduizend euro in ontvangst nemen.
Bij de laatste editie van het Zwartewaterlandtoernooi mocht Hendrik de Leeuw van De Wijkwieg een cheque van tweeduizend euro in ontvangst nemen. Foto: Gerard Meijeringh

Coronavirus ook spelbreker voor Zwartewaterlandtoernooi

Sport

GENEMUIDEN - Normaliter wordt het voetbaljaar in Genemuiden afgesloten met het Zwartewaterlandtoernooi, maar in coronatijd is alles anders. De organisatie heeft besloten om voor dit jaar een streep te zetten door het toernooi.

“Helaas hebben wij moeten besluiten dat het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in december niet kan doorgaan”, zo laat de organisatie weten.

“De ontwikkelingen van de afgelopen weken omtrent het coronavirus zijn zorgelijk en het perspectief voor de komende weken/maanden is ook niet veelbelovend. De huidige maatregelen zorgen ervoor dat wij geen sportief, gezellig en bovenal veilig toernooi kunnen organiseren.”

Dit jaar zou de negentiende editie plaatsvinden van het evenement. Vorig jaar deden zestien teams aan het zaalvoetbaltoernooi. De afgelopen drie jaar ging de winst naar Taxi Ercan.

Gerard Meijeringh