Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Stichting Ontspanningssporten Zwartsluis luidt de noodklok

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - Stichting Ontspanningssporten Zwartsluis is in een benarde positie gekomen door het coronavirus. Volgens voorzitter Rolf Boezen is situatie nijpend. “We hebben dringend hulp nodig. Anders kunnen we in februari onze lasten niet meer betalen.”

Stichting Ontspanningssporten werd opgezet door Biljartvereniging de Bleistarte en Damvereniging De Schuivende Schijf. Spil in het hele verhaal is gebouw ’t Ende aan het Westeinde in Zwartsluis.

"Het onderkomen biedt onderdak aan De Bleistarte en De Schuivende Schijf, maar biedt ook plaats aan Schaakvereniging Het Zwartewater en de zangvereniging. Veel verenigingen zijn afhankelijk van ons”, aldus Boezen. "Onze stichting is heel belangrijk voor de gemeenschap in Zwartsluis."

Maar in coronatijd tijdens de strenge maatregelen komt er geen geld meer binnen. De ruimtes worden helemaal niet meer gebruikt en dat betekent geen baromzet. De lasten moeten echter wel gewoon worden betaald. En dat zorgt voor een bijna lege kas bij de stichting.

“In oktober was er nog 2.000 euro in kas. Nu is dat nog maar 300 euro. De vaste lasten liggen tussen de 400 en 500 euro. Dat betekent dat we februari de rekeningen niet meer kunnen betalen”, is de noodkreet van Boezen.

Boezen trok in oktober al aan de bel bij de gemeente. "Maar we vallen tussen wal en schip. We kunnen geen aanspraak maken op regelingen van het Rijk omdat we een stichting zijn met een eigen gebouw.”
Wethouder Gerrit Knol is op de hoogte. "Er wordt gewerkt aan een oplossing”, reageert hij.