Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sportclub Genemuiden en WHC organiseren regionale competitie

Sport

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - In een tijd dat de voetbalcompetities in het amateurvoetbal nog steeds stil liggen, hoor je her en der steeds meer geluiden om samen iets te gaan organiseren. Cor Heutink (Sportclub Genemuiden) en Dennis Mulder (WHC) hebben de daad bij het woord gevoegd. Zij zijn bezig met de organisatie van een alternatieve mini-competitie in mei en juni, waarbij zes regionale clubs in actie komen.

Heutink en Mulder kennen elkaar goed. Beide clubmannen regelen de oefenwedstrijden voor hun club. Maar de twee regelden de afgelopen maanden van alles, maar steeds werden de oefenwedstrijden verzet.

Al snel ontstond het idee om een eigen competitie op te zetten. Naarmate de lockdown steeds langer ging duren, werden de plannen steeds serieuzer. Samen werd het idee uitgevoerd. “Een eigen competitie met clubs die graag tegen elkaar willen voetballen”, aldus Heutink.

De twee initiatiefnemers hadden geen enkele moeite om verenigingen warm te krijgen voor het idee. Uiteraard staan hoofdklasser Sportclub Genemuiden en eersteklasser WHC op de deelnemerslijst. Andere deelnemende clubs zijn derdedivisionist Staphorst en de hoofdklassers Berkum, Urk en Flevo Boys.

En daar blijft het bij. "We hebben meer aanvragen gehad, maar zo is het goed. Iedereen speelt zo uit en thuis tegen elkaar. Dat willen de clubs het liefst. Zo speelt iedere deelnemende club tien wedstijden. Twee op de dinsdag en de rest op zaterdag. De sponsors vinden dit leuk", aldus Cor Heutink.

Heutink benadrukt dat hij het liefst zou zien dat de KNVB de competitie kan laten uitspelen. "Maar lukt dat niet, dan hopen we dat deze regionale competitie in mei/juni kan worden afgewerkt als we weer kunnen voetballen", aldus Heutink.

"We zijn bezig met een sponsor. Dat is nodig, want je maakt wel kosten. Zo gaan we bijvoorbeeld de scheidsrechters gewoon betalen”, aldus Heutink, die tot besluit meldt dat er ook een plan ligt om een toernooi op te zetten voor tweede teams.