Matthias Breman, Ramon Beens, Nick Buitink en Rick Doorn.
Matthias Breman, Ramon Beens, Nick Buitink en Rick Doorn. Helmich Lubberts

Breman, Beens, Buitink en Doorn langer bij Sportclub

Sport

GENEMUIDEN - Vier spelers afkomstig uit de eigen opleiding hebben hun contract bij Sportclub Genemuiden verlengd. 

Matthias Breman (22) debuteerde al op zestienjarige leeftijd in de toenmalige topklasse tegen IJsselmeervogels, maakte de overstap naar PEC Zwolle om later weer terug te keren op het oude nest. Hij speelde tot nu toe dertig keer voor de hoofdmacht en scoorde eenmaal.

Ramon Beens (23) debuteerde ook al op jeugdige leeftijd (17) in het eerste in een bekerwedstrijd tegen Dieze West. In de 29 wedstrijden die hij speelde wist hij nog niet te scoren.

Nick Buitink (24) knokte zich via het tweede naar een vaste plek in de eerste selectie. Hij speelde al veel in de basis en wil graag komend seizoen weer laten zien dat hij daar ook thuishoort. In vier seizoenen kwam hij tot 78 wedstrijden en drie doelpunten.

Rick Doorn (23) stroomde gelijk door naar de eerste selectie waar hij vooral als linksback of als linker centrale verdediger zijn wedstrijden speelde. In vijf seizoenen staat de teller voor hem op 53 wedstrijden.

Sportclub neemt voor volgend seizoen afscheid van een aantal routiniers, te weten Omar Kavak, Martijn van der Laan en Patrick Jansen waardoor de gemiddelde leeftijd in de selectie een stuk lager komt te liggen. Sijmon Eenkhoorn, Arend van de Wetering, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Kay Velda, Jens Jurn Streutker, Rens van Benthem en Noureddine Boutzama blijven Sportclub in ieder geval trouw. Als vervanger van doelman Jansen is Hidde Streutker gehaald,.