Afbeelding
Wim Poelhekken

Hans Roeland wil volgend seizoen beter starten met Olympia ‘28

Sport

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Zoals verwacht is Hans Roeland ook volgend seizoen hoofdtrainer bij Olympia ’28. De IJsselmuidenaar, die na negen jaar in 2020 terugkeerde bij de derdeklasser, heeft zijn contract in Hasselt met een jaar verlengd.

“Ja, ik had wel verwacht dat ik door zou gaan. Dit is geen verrassing”, lacht Roeland. “Als er wat was, had ik het heus wel gemerkt.”

Roeland was eerder maar liefst zes jaar hoofdtrainer bij Olympia ’28. Daarna was hij werkzaam bij Nieuwleusen, Zwolsche Boys, Sportclub Genemuiden 2 en Hattem. In december 2020 bereikte hij een akkoord met Olympia over een terugkeer naar Hasselt. Enkele weken later sprak Roeland in een interview met De Stadskoerier over het warme gevoelen dat hij ervaart bij Olympia. “En dat is er nog steeds. Anders had ik niet bijgetekend. Het is aan beide kanten van toepassing."

Als trainer van Olympia kon Roeland maar even genieten van competitievoetbal. Na vier wedstrijden was het afgelopen. In deze serie pakten de Hasselters slechts één punt. “Jarenlang is Jarrisch (Keizer, red.) de trainer geweest. Ik ben een ander type. Dat was wel even wennen. Ik heb de eerste tijd gebruikt om de groep goed te leren kennen en mijn manier van voetbal neer te leggen bij de jongens. In de laatste wedstrijd hebben we anders gespeeld. Meer verdedigend, meer gecontroleerd. Dat leverde een gelijkspel op tegen BAS. Mijn gedachte was dat we eerst maar eens wat punten moesten halen. Daarna konden we wel weer wat verder van de goal afspelen, maar toen kwamen de coronamaatregelen en werd de competitie afgebroken", aldus Roeland.

Hij vindt het lastig om nu al doelstellingen te formuleren voor komend seizoen. “Je weet niet wat er gaat gebeuren. Gaan alle spelers door? Welke spelers stromen door? Eén concrete doelstelling heb ik wel. Volgend seizoen wil ik starten met betere resultaten.” Ook wil hij de selectie uitbreiden. “We hebben nu een selectie van zestien spelers. Dat is krap. Het meest ideale is een groep van achttien voetballers en twee keepers.”

De technische commissie van Olympia is ‘zeer content’ met de verlengde samenwerking. “Met Hans als hoofdtrainer kunnen we met onze jonge spelersgroep doorbouwen richting een mooie sportieve toekomst. Ondanks de beperkte mogelijkheden wat het trainingsaanbod betreft en het niet kunnen spelen van wedstrijden, zien we dat Hans met zijn staf de ploeg goed gemotiveerd weet te houden. Dat is geen vanzelfsprekendheid. De spelers geven zelf ook aan graag door te willen met Hans en de overige stafleden”, aldus Olympia ’28.

Stefan Post

Stefan Post gaat door als trainer bij het tweede elftal van Olympia '28. De geboren Hasselter, woonachtig in Zwartsluis, gaat komend seizoen zijn vierde aaneengesloten jaar in bij Olympia 2. "We zien dat Stefan zich geweldig goed ontwikkelt als trainer en dat jonge talenten de ruimte krijgen om zich verder te ontplooien”, zo laat Olympia '28 weten.