Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Trainingsgroep het Zwartewater houdt virtuele Koningsloop

Sport

HASSELT - Vanwege het coronavirus krijgt ook de Koningsloop in Hasselt een ander karakter. Trainingsgroep het Zwartewater organiseert een virtuele versie van het evenement. In de week van Koningsdag (zaterdag 24 april tot en met zaterdag 1 mei) kunnen deelnemers coronaproof op hun eigen moment een parcours lopen van 5, 10 of 21 kilometer (halve marathon).

De routes gaan langs mooie plekken in Hasselt en de omgeving. Daarnaast organiseert de trainingsgroep de hardloopclinic ‘Start tot run’ voor beginnende lopers die mee willen doen aan de virtuele Koningsloop, maar nog niet goed (genoeg) getraind zijn. Met de clinic worden de deelnemers, met behulp van een trainingsschema en eventueel een virtuele begeleider, in acht weken klaargestoomd voor de route van 5 of 10 kilometer.

Start to run begint in de eerste week van maart. Aanmelden voor de virtuele Koningsloop en Start to run kan via www.koningsloophasselt.nl. Er zijn verschillende opties. Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de 5, 10 of 21 kilometer. Daarnaast kan worden ingeschreven op de 5 of 10 kilometer met ondersteuning van een digitaal trainingsschema. Daarnaast is er de optie inschrijving voor de 5 of 10 kilometer met ondersteuning van een digitaal trainingsschema en deelname aan een WhatsAppgroep met personal trainer en andere deelnemers. 

Hardlopers kunnen na het lopen van hun Koningsloop een printscreen van het resultaat opsturen naar info@koningsloophasselt.nl en ontvangen dan een goodie bag met onder andere een medaille. 

Meer informatie over de virtuele Koningsloop op www.koningsloophasselt.nl

Gerard Meijeringh