Afbeelding
Stockfoto

Anna van der Breggen zegeviert in Gran Premio Ciudad de Eibar

Sport

EIBAR - Anna van der Breggen heeft zondag de Gran Premio Ciudad de Eibar op haar naam geschreven. Op de slotklim rekende ze af met Annemiek van Vleuten.

In deze Spaanse eendagskoers met de nodige hoogtemeters was de slotklim van 4,3 kilometer de scherprechter. Van der Breggen wist enkele keren Van Vleuten bij te halen en plaatste vervolgens een beslissende jump. Longo Borghini en Van Vleuten moesten passen. 

Van der Breggen kwam met een behoorlijke voorsprong over de finish. Van Vleuten eindigde als tweede met een achterstand van zestien seconden. De nummer drie Borghini moest 42 seconden toegeven op Van der Breggen.

Vorige week dinsdag maakte bondscoach Loes Gunnewijk de wegploeg voor de Olympische Spelen van Tokio bekend. Van der Breggen vormt samen met Annemiek van Vleutenl, Demi Vollering en Marianne Vos de Nederlandse wegploeg. Van der Breggen rijdt ook de Olympische tijdrit. De wegwedstrijd van de Olympische Spelen vindt plaats op een loodzwaar parcours met 2800 hoogtemeters en een hoge luchtvochtigheid. 

Gerard Meijeringh