Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Knappe prestaties voor EGSV bij unieke acrowedstrijd

Sport

GENEMUIDEN - De KNGU hield afgelopen zaterdag een unieke, onlinewedstrijd. Deze sportieve strijd vond plaats via een stream in verband met de geldende coronamaatregelen. EGSV deed mee met vier sporters en haalde diverse podiumplaatsen.

Acrogym is een teamsport en daardoor zijn de afgelopen twee wedstrijdseizoenen geannuleerd. Om de sporters te motiveren was er door de KNGU een onlinecompetitie opgezet. EGSV was vertegenwoordigd bij drie van de vier onderdelen.

Leonie Oudenaarden nam deel aan de wedstrijd individueel. Tijdens deze wedstrijd moesten de sporters verschillende elementen laten zien, zoals een radslag en spagaat. Ze liet vijf mooie elementen zien en behaalde hiermee een derde plaats.

Ruby van Sas en Sterre van de Vreugde namen deel aan het onderdeel artistiek, waarbij zij een dans moesten laten zien aan de jury, die vanuit huis jureerden. Van Sas werd in haar leeftijdscategorie derde. Van de Vreugde bereikte in haar categorie een tweede plaats.

Lieke van Dijk had zich aangemeld voor drie categorieën. Ze deed mee aan de onderdelen individueel, artistiek en paaltjes. Bij dit laatste onderdeel moest ze verschillende kracht- en balansoefeningen laten zien op speciale steuntjes. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Van Dijk bij elk onderdeel het hoogst had gescoord in haar leeftijdsgroep.

“Een unieke prestatie van deze vier hardwerkende sporters,”, laat EGSV weten. De vereniging kijkt terug op een leuke, unieke dag, maar hoopt dat de volgende wedstrijd toch weer in een sporthal kan plaatsvinden in teamverband. “Want dat is wat deze sport zo mooi maakt.”


Gerard Meijeringh