Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Eindelijk rolt de bal weer in Genemuiden, geen treffers bij oefenduel tegen Staphorst

Sport


GENEMUIDEN - Vlak voordat de spelers van Sportclub Genemuiden met vakantie gaan, stond er zaterdag nog een oefenwedstrijd op het programma. Sportclub Genemuiden nam het op tegen Staphorst. In een wedstrijd met weinig grote kansen, bleef het 0-0.

Het was een mooi moment voor de supporters van Sportclub Genemuiden. Na 265 dagen konden ze eindelijk weer eens wedstrijd aanschouwen van de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden tegen een andere vereniging. “Het is mooi dat het weer kan”, was een veel gehoorde opmerking op de staantribune van Sportpark De Wetering. Supporters waren blij dat ze gewoon weer bij elkaar konden zijn en bij konden kletsen, waarbij ook alvast een voorschot werd genomen op vakantie in coronatijd via het doornemen van de verschillende kleurencodes van Europese vakantielanden. 

Sportclub Genemuiden speelde in dit duel met twee verschillende ploegen die eerder één helft speelden. Zo konden alle spelers speelminuten maken. De grootste kans in dit duel was voor Staphorst in de 19e minuut. Nick Buitink wilde het voetballend oplossen, maar dit leidde een gevaarlijke counter in van Staphorst. Vervolgens had Mike Reuvers de bal voor het inschieten, maar hij schoot naast. 

De wedstrijd was best leuk om naar te kijken, maar veel spektakel voor de doelen was er niet. Het was goed te zien dat de spelers wedstijdritme missen. Sportclub Genemuiden kon maar weinig afdwingen. Het voornaamste wapenfeit was een schot van Arend van de Wetering in het zijnet. Vijf minuten later was er kansrijke situatie voor de thuisploeg, maar Nathan Bos schoot te snel en zag de opstomende Sijmen Eenkhoorn over het hoofd. 

Ook in de tweede helft waren kansen schaars. Staphorst voelde drie mogelijkheden bij elkaar. Sander de Grote schoot net naast en de nieuwe Sportclub-goalie Hidde Streutker (keepte in de tweede helft) had een goede redding in huis na een goede actie van Reuvers. In de 79ste minuut zorgde Osama Ben Kaddour voor het enigste gevaar. Zijn vrije bal werd naast getikt door de goalie van Staphorst. “Het draaide hier om fitheid, minuten maken en de alles goed afsluiten na een vreemd seizoen Iedereen heeft gespeeld”, aldus René van der Weij. 

William Jansen speelde in de tweede helft bij Sportclub Genemuiden, hoewel hij geen plek heeft in de eerste selectie. Jur van Dalfsen en Thijs Dekker zijn geblesseerd en Kay Velda en Ryan van Lente zijn op vakantie. Ik wilde jongens niet opblazen”, aldus Van der Weij, die aangaf dat Jur van Dalfsen kampt met een knieblessure. “Hoe ernstig het is, weet ik niet, maar ik wilde geen risico nemen.” 

Sportclub Genemuiden begint na een break van enkele weken op 26 juli aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Op 7 augustus staat de eerste oefenwedstrijd ingepland. Sportclub Genemuiden speelt dan thuis tegen ACV (14.30 uur). Drie dagen later staat een thuiswedstrijd tegen zondaghoofdklasser VV Emmen ingepland op Sportpark De Wetering (20.00 uur). Op 13 en 14 augustus gaat Sportclub Genemuiden op trainingskamp in Kraggenburg. Op het sportpark in Kraggenburg wordt op 14 augustus geoefend tegen IJsselmeervogels. Drie dagen komt VVOG naar Genemuiden (20.00 uur). Op 21 augustus worden de nieuwe spelers van Sportclub Genemuiden gepresenteerd. Daarna speelt de ploeg van trainer Van der Weij een oefenduel tegen eersteklasser Go-Ahead Kampen. Een week later begint de competitie. Sportclub Genemuiden trapt af in de hoofdklasse B met een thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam.


Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh