Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Brian Snijder verrassende versterking voor Olympia ’28

Sport

HASSELT - Olympia ’28 heeft zich ruim vijf weken voor de start van de competitie weten te versterken. Olympia-trainer Hans Roeland kan komend seizoen een beroep doen op Brian Snijder, die terugkeert bij de club uit Hasselt. Hij komt over van Sportclub Genemuiden.

Snijder maakte vorig jaar zijn debuut voor Sportclub Genemuiden. Op 18 januari 2020 kende hij een droomdebuut in de uitwedstrijd bij Purmersteijn. In de 88ste minuut besliste hij de wedstrijd door de 0-2 aan te tekenen. Daarna volgden verschillende invalbeurten.

De 20-jarige Snijder heeft in overleg met de technische commissie en de technische staf van Sportclub Genemuiden besloten om per direct te stoppen in Genemuiden en over te stappen naar Olympia’28. Vanwege school, werk en privéomstandigheden vindt hij het lastig om op hoofdklasseniveau te presteren. Bij Olympia’28 doorliep hij een groot deel van de jeugdopleiding.
De technische commissie van Olympia’28 is blij met de terugkeer van de aanvaller. “Met zijn kwaliteiten kan hij onze aanval een positieve impuls geven. Door werk en stage/studie heeft Brian de keuze gemaakt om terug te keren. Dit geeft hem de benodigde rust. Tevens willen we SC Genemuiden bedanken voor het meewerken”, zo laat de club weten.

De terugkeer van Snijder is goed nieuws voor Olympia-trainer Hans Roeland. Hij zag na het afgelopen seizoen diverse sterkhouders vertrekken. Zo moet hij verder zonder Willard Visscher, Jasper van der Stouw, Jeroen Bos en Erik van der Kolk.

Gerard Meijeringh