Afbeelding
Stockfoto

Olympia’28 kan weer bekeren

Sport

ZWARTEWATERLAND - Voor Olympia’28 staat voor het eerst sinds lange tijd een officiële wedstrijd op het programma. Komende zaterdag begint namelijk de poulefase in de districtsbeker. De Hasselters beginnen met een uitwedstrijd bij Hollandscheveld.

Op 10 oktober vorig jaar werden de laatste officiële wedstrijden in het amateurvoetbal afgewerkt. In de vierde competitieronde speelde Olympia’28 toen thuis met 1-1 gelijk tegen BAS. Daarna ging de competitie in het slot. Een herstart bleef uit.
De clubs popelen om weer aan de competitie te kunnen beginnen. Maar eerst wordt er nog drie weken gebekerd in de poulefase van de districtsbeker. Zaterdag begint de eerste ronde. Olympia zit in een poule met Hollandscheveld, Vitesse ’63 en SC Lutten. Deze drie ploegen spelen in de noordelijke derde klasse D van het zaterdagvoetbal. Alleen de poulewinnaar gaat door naar de volgende ronde. Olympia start met een uitwedstrijd bij Hollandscheveld. De club speelde de afgelopen twaalf seizoenen in de derde klasse D.

DESZ komt zaterdag nog niet in actie in de beker. De Sluzigers zitten in een poule met slechts drie ploegen en hoeven de eerste ronde van de poulefase niet in actie te komen. Tegenstanders van DESZ in de beker zijn VVI (Idskenhuizen), uitkomend in de tweede klasse I van het zaterdagvoetbal, en zondagtweedeklasser Emmeloord (tweede klasse K). DESZ speelt in eigen huis een oefenduel tegen DES Nijverdal. Daarvoor wordt vanaf 13.00 uur de vernieuwde kantine officieel geopend.

Gerard Meijeringh