Pegasus zet een aanval op.
Pegasus zet een aanval op. Foto: Pegasus

Topweek met twee overwinningen voor volleyballers Pegasus

ZWARTSLUIS - Het eerste herenteam van Pegasus kan terugkijken op een zeer geslaagde week. Afgelopen zaterdag boekten de volleyballers uit Zwartsluis de eerste maximale 4-0 overwinning in de promotieklasse. Drie dagen eerder wonnen de Sluzigers in de eerste ronde van de beker met 3-1 van i-beheer/Vonk Coevorden.

Pegasus had zaterdag geen enkele moeite met Slvoc. De eerste set ging met 25-20 naar Pegasus. In de tweede set denderde de thuisploeg over de ploeg uit Siddeburen heen. Pegasus stond zelfs veertien punten voor en pakte deze set met 25-11. Ook de laatste twee sets werden overtuigend binnengesleept (25-18 en 25-15). De 4-0 zege was goed voor vijf punten. In de promotieklasse is Pegasus gestegen naar de vierde plek.

Drie dagen eerder boekte Pegasus een overwinning in de beker. Tegenstander was i-beheer/Vonk Coevorden, een ploeg waar Pegasus nog nooit van wist te winnen. Daar kwam afgelopen woensdag dus verandering in. Twee basiskrachten ontbraken bij Pegasus. Wegens verkoudheid moesten ze thuiszitten.

In de eerste set speelden beide ploegen zeker niet hoogstaand, maar was er wel veel werklust. In de loop van de set kreeg Pegasus meer controle. De ploeg wist de blokkering van de bezoekers flink te verrassen. Daarnaast waren de buitenspelers solide en deed de libero goed werk in de passing. Pegasus won de eerste set (25-20). Vervolgens gaf de ploeg vol gas in de tweede set en bleef sterk serveren. Dat leidde wederom tot setwinst (25-16).

In de derde set wilde Pegasus de genadeklap uitdelen. Het liep anders. De Sluzigers begonnen nog wel sterk, maar er slopen steeds meer fouten in het spel van Pegasus. De Drenten profiteerden en legden beslag op de derde set (21-25).

In de vierde set gooide Pegasus alle energie in de strijd. Ballen werd op miraculeuze wijze van de grond geplukt en vervolgens hard ingeslagen. Het verzet van de tegenstander was al snel gebroken. Pegasus won met 25-17 en bekert door. In de tweede ronde is Akkrum de volgende tegenstander. Deze ploeg speelt in de derde divisie.