Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Goede start acrogymnasten SV Hasselt

Sport

RIJSSEN - Na twee jaar kwamen er afgelopen zaterdag eindelijk weer eens acroteams van SV Hasselt in actie in wedstrijdverband. Voor veel meiden was het de allereerste keer op de wedstrijdvloer. De zes deelnemende teams waren bij de eerste plaatsingswedstrijd acrobatische gymastiek in Rijssen goed voor één gouden plak en twee zilveren medailles.

Het E-senior duo Myla Worst en Phileine Hoeve behaalde met zeer goede technische onderdelen een puntentotaal van 25.300. Tot hun grote verbazing bleek het de hoogste score van de dag te zijn en mochten de twee een gouden plak in ontvangst nemen. 

Ook Chantal Harink, Lisanne van der Steege en Jeslin van den Belt vielen in de prijzen. Dit trio imponeerde met een zeer krachtige oefening en een mooie basket tot ruglig de jury en behaalde een zilveren medaille. Ook Elise van den Belt en Marit Mudde eindigden als tweede. Dit duo (E-junioren) was goed op elkaar ingespeeld. Dat was ook het oordeel van de jury, die het tweetal beloonde met zilver. 

Bij de E-junioren kwamen nog twee teams van SV Hasselt in actie. Er was een zesde plek voor het tweetal Elise van den Belt en Marit Mudde. Dit duo liet een swingende oefening zien met veel expressie. Esmay Roosberg en Felien Douma lieten een goede oefening zien, maar door een val met de kopstand kostte het duo veel punten. Bij de E-jeugd straalden Marijke Potuyt en Naemi Buit met hun jungle-oefening op de vloer en eindigden als vijfde.

SV Hasselt kijkt terug op een zeer goede start van het wedstrijdseizoen. Op 9 april komen de teams weer in actie bij de tweede plaatsingswedstrijd in Vriezenveen.




Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh