Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

DESZ weet zichzelf niet belonen en verliest bij LTC

Sport

ASSEN - DESZ is dinsdagavond zonder punten teruggekeerd uit Assen. Het inhaalduel bij LTC werd met 2-1 verloren. Dat hadden de Sluzigers aan zichzelf te wijten. In een zeer sterke eerste helft verzuimde de ploeg ruim afstand te nemen van LTC. In de tweede helft brak dat DESZ lelijk op.

DESZ kwam in de eerste helft prima voor de dag. “We hebben een fantastische eerste helft gespeeld. Misschien wel de beste eerste helft van het eerste seizoen. In het eerste twintig minuten hadden we al ruim voor kunnen staan”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

Zo dook Frank Kuurman alleen op voor de keeper, maar hij schoot over. Tom Kisjes had een mooie lob in gedachten, maar zijn inzet belandde in de handen van de keeper.
Enkele minuten daarvoor, in de 17e minuut, kwam DESZ op voorsprong. Na goed doorzetten was Arjan Krabbe de keeper te snel af en tekende voor de 0-1. DESZ verzuimde om verder weg te lopen. Aan de andere kant was LTC gevaarlijk in de counter. DESZ-goalie Jordy Slager moest enkele keren in de actie komen.

In de tweede helft kwam LTC op gelijke hoogte door een ongelukkig moment van DESZ-keeper Jordy Slager. Bij een hoge voorzet wilde hij de bal pakken, maar de bal ging door zijn handen heen en belandde in het doel. Daarna kwam Kisjes een teenlengte tekort om DESZ weer op voorsprong te brengen en even later werd een treffer van DESZ afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens kwam LTC in de 56ste minuut weer tot scoren. De assistent-scheidsrechter van DESZ vlagde wegens buitenspel, maar de arbiter wilde hier niets van weten. Daarna kregen beide ploegen mogelijkheden.

In de laatste tien minuten waren beide ploegen uitgeraasd. “Wij konden niet meer en LTC ook niet. Dit is een zure nederlaag. We hadden onszelf in de eerste helft meer moeten belonen. Maar ik heb de groep een compliment gegeven. We hebben het goed gedaan na het gevlieg en gedoe dat zo’n midweekse inhaalwedstrijd met zich meebrengt. Prima gedaan.”