Afbeelding

Verliezend DESZ heeft het niet tegen Gramsbergen

Sport

ZWARTSLUIS - DESZ kon dinsdagavond niet genoeg brengen om een positief resultaat te behalen tegen Gramsbergen. Aanvallend was de ploeg lange tijd machteloos en daarnaast gaf DESZ tegentreffers veel te gemakkelijk weg. De bezoekers vertrokken uit Zwartsluis met een 2-4 overwinning. DESZ kwam na een 0-4 achterstand nog terug tot 2-4, maar meer zat er niet in voor DESZ, dat lange tijd een wat uitgebluste indruk achterliet.

“We hebben in korte tijd vier wedstrijden gespeeld. Dat zag je terug”, zei DESZ-trainer Pim Kaagman na afloop. Daarmee sloeg hij de spijker op z’n kop. DESZ was dinsdagavond zichzelf niet. De ploeg miste power en kon Gramsbergen alleen in de slotfase de wil opleggen. Deze opleving kwam echter te laat.

Gramsbergen begon goed aan de wedstrijd. In de 7e minuut moest DESZ-goalie Henrico Abma in actie komen toen een speler van Gramsbergen de bal ineens op z’n slof nam. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht, al bleef Gramsbergen voetballend de betere ploeg. DESZ maakte een tandloze indruk en kon nauwelijks iets creëeren. Toch leken beide ploegen af te stevenen op een 0— ruststand, maar vlak voor rust schoot DESZ zichzelf in de voet. Herwin Talen speelde terug, maar zag daarbij David Houtman over het hoofd. De nummer elf van Gramsbergen profiteerde dankbaar. Even later was Gramsbergen dicht bij de 0-2 in de omschakeling. Roy Seinen trok de bal voor. Houtman kon er vervolgens net niet bij.

In de eerste helft maakte DESZ geen goede indruk. Na rust werd het er niet beter op. In de 51ste minuut verdedigden de Sluzigers weer eens slordig uit. Gramsbergen profiteerde hier niet van, maar de bezoeker deden dat vier minuten later wel. Onnodig balverlies bracht DESZ in een hachelijke situatie. Achterin stond het niet goed waardoor buitenspel werd opgeheven. Roy Seinen kon doorlopen en via een lob verschalkte hij keeper Henrico Abma.

Daarna ging het snel. In de 63ste minuut kwam Gramsbergen op 0-3 via een benutte strafschop na een handsbal. In de 70ste minuut werd het 0-4. Daarvoor liet Frank Kuurman een goede kans op de 1-3 liggen. Een minuut na de 0-4 deed Thomas Witte van zich spreken. De van oorsprong aanvallende speler begon in de verdediging, maar nadat DESZ op steeds grotere achterstand kwam, werd hij naar voren gedelegeerd. Hij trof doel met een fraai afstandsschot.

Gramsbergen werd steeds meer terug gedrongen. DESZ had ineens wel de geest en kwam in de 80ste minuut op 2-4. Frank Kuurman scoorde uit een voorzet van Karlo Naberman. Nadat Gramsbergen een goede kans liet liggen, was DESZ nog dicht bij de 3-4. Witte verlengde de bal met een omhaal. Vervolgens kon Tom Kisjes net niet bij de bal.

Zo verloor DESZ voor de tweede keer op rij een doordeweekse wedstrijd en kan het zich richten op de volgende wedstrijd. Zaterdag staat het duel bij Elim op het programma.