Afbeelding
Foto: Aangeleverd

EGSV presteert goed bij plaatsingswedstrijden

Sport

WESTERHAAR - Namens EGSV kwamen de afgelopen twee weken dertien teams in actie bij de laatste twee plaatsingswedstrijden van district Oost in Ruurlo en Westerhaar. De vereniging uit Genemuiden was goed voor zeven medailles. 

Bij de E-jeugd trio’s was er een vierde plek voor Julia Busweiler, Yana Siebert en Ruby van Sas. Een derde plaats is behaald door het team, bestaande uit Fleur Hoekman, Stella de Wilde en Anne-Sophie van de Wetering. 

Een leeftijdscategorie hoger, bij de E-junioren, behaalde het duo Liz van Lente en Annedieke Postma een zesde plaats. Bij de trio’s was er een vierde plek voor Lara van den Berg, Emma Beens en Maud van Dijk. Het team. bestaande uit Sterre Brouwer, Nina Nijman en Pascalle Veenhof, deed daar een schepje bovenop en mocht terug naar Genemuiden keren met zilver.

Bij de E-senioren wist het team uit Genemuiden voor de tweede wedstrijd op rij met het goud naar huis te gaan. Fayenn de Leeuw, Valerie Veenhof en Bente van der Steeg behaalden een nette eerste plaats.

In het D-niveau kwam EGSV ook met verschillende teams in actie. Bij de D-junioren moest het team, bestaande uit Sterre van de Vreugde en Jayla Rook de wedstrijd, door ziekte, helaas aan zich voorbij laten gaan. In dezelfde categorie betraden Leonie Oudenaarden en Marit Pelleboer wel de wedstrijdvloer. Zij lieten een mooie oefening zien welke werd beloond met een zilveren medaille.

EGSV kent dit seizoen vijf D-seniorenteams. Bij de trio’s behaalden Fleur van Dalfsen, Martine Bonthuis en Famke Timmerman een vijfde plaats. Een tweede plek was er voor Tess van Dalfsen, Britt Visscher en Ronja Kubbenga. Bij de duo’s moesten Roos Doldersum en Inèz van Ittersum genoegen nemen met een vijfde plaats. In deze categorie waren er podiumplaatsen voor Lieke van Dijk en Ashley Jager. Zij kregen het brons omgehangen. Loïs Gregoire en Loïs Lassche legden beslag op de tweede plek.
EGSV is nog in afwachting van de doorstroming naar het Oost Nederlands kampioenschap. Veel van deze teams komen 14 mei ook in actie in Genemuiden. EGSV Genemuiden organiseert op deze datum een Lentetoernooi. Bent u benieuwd wat acro precies is? Kom dan zaterdag 14 mei een kijkje nemen in ‘d Overtoom.

Afbeelding

Gerard Meijeringh