Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leden Olympia akkoord met accommodatieplannen

Sport

HASSELT - De leden van Olympia’28 zijn vrijdagavond unaniem akkoord gegaan met de accommodatieplannen tijdens een extra ingelaste ledenvergadering. En dat betekent dat het bestuur de plannen verder in gang kan zetten.

Vorig jaar november werd er al uitleg gegeven over de plannen tijdens een algemene ledenvergadering. Afgelopen vrijdag werden de plannen nog eens doorgenomen met de leden. Bestuurslid Jan-Sijmon van den Berg (kantine en gebouwen) gaf uitleg over de plannen met behulp van de tekeningen. Daarna schetste penningmeester Wouter Westhuis het financiële plaatje. Vervolgens gingen de aanwezige leden akkoord.
Het meeste ingrijpend is de uitbreiding van de kantine. Die wordt een half keer zo groot en wordt voorzien van een schuifwand. Het terras wordt er bij aan getrokken en uitgebreid. Het verkooppunt voor de kaartjes gaat weg en wordt vervangen door een mobiele plek.

Ook onder de tribune vinden straks flink wat werkzaamheden plaats. De kleedkamers worden vernieuwd. Ook de toiletten worden aangepakt. In de kantine worden de wc’s vernieuwd en komt er ook een invalidetoilet. 

Tevens wordt op het sportpark een schuur van 8 bij 20 meter gerealiseerd. De zogenoemde ‘meeuwketen’, voor de opslag van onderhoudsmaterialen, gaat weg. Olympia wil graag nog een aantal extra parkeerplaatsen creëren en de fietsenchaos aanpakken.
Voorzitter Martien Wursten is blij met de steun van de leden. “We besteden alles uit. Door zelfwerkzaamheid kan het wellicht nog wat goedkoper worden.”

Afbeelding

Gerard Meijeringh