Jan Pleijsier ondertekent nieuw contract
Jan Pleijsier ondertekent nieuw contract Foto: Eigen foto

Palet opnieuw sponsor van wielervereniging

Sport

GENEMUIDEN - Palet Vastgoedonderhoud is na jaren van afwezigheid terug als hoofdsponsor van Wielervereniging Noordwesthoek. Het Genemuider familiebedrijf gaat een samenwerking van drie jaar aan met de Zwartewaterlandse vereniging. 

Het sponsorschap is Palet niet vreemd. Jarenlang was het bedrijf sponsor in het landelijke marathonschaatsen voor dames. Na twee jaar co-sponsorschap en tien jaar hoofdsponsorschap van Team Palet, besloot het bedrijf hiermee te stoppen. 

Toen eigenaren Sjaak en Jan Pleijsier een aantal maanden daarna benaderd werden door het bestuur van Wielervereniging Noordwesthoek was de keuze snel gemaakt. Het bedrijf, toen nog onder leiding van vader Jochem Pleijsier, was vanaf 1984 ook jaren hoofdsponsor van de vereniging. Pleijsier: “Onze vader leefde voor de wielersport. Hij was fanatiek ploegleider en erelid bij de vereniging en dat betekende dat wij in onze jonge jaren gemiddeld meer uren op de fiets doorbrachten dan de meeste jongens en meiden van onze leeftijd. Dit heeft ons toendertijd vele mooie momenten en speciale contacten opgeleverd.”

Wielervereniging Noordwesthoek is blij dat Palet na al die jaren weer terug is op het oude nest. En bij een nieuwe sponsor hoort natuurlijk ook een nieuw tenue. De komende jaren zullen de sporters met het Palet-logo op de borst rijden. 

Bert Krale van de Noordwesthoek: “Het is voor een vereniging als de onze echt top om opnieuw een samenwerking aan te gaan met het solide bedrijf dat al jaren laat zien duursporten als wielrennen en schaatsen een warm hart toe te dragen.”