Afbeelding
Foto: EGSV

Vijf EGSV-teams plaatsen zich voor halve finale NK acrogym

Sport

GENEMUIDEN – Vijf teams van EGSV plaatsten zich zaterdag in Ede voor de halve finale van het Nederlandse acrogymkampioenschappen. Dat deden ze door goed te presteren op het Oost Nederlands Kampioenschap). EGSV deed daar met negen teams aan mee.

Als eerste was het de beurt aan kwartet Liz van Lente, Sterre Brouwer, Karlijn Breurkes en Emma Visser. De meiden hebben een mooie oefening neergezet, maar maakten een duur foutje in hun oefening. Helaas hebben ze hierdoor de limiet voor de halve finale niet gehaald, maar met een puntentotaal van 18.49, werden ze wel tweede.

In hetzelfde blok was het de beurt aan E-jeugd trio Hannah Brouwer, Josephine Tuinman en Loïs Gregoire. Deze dames hebben een nette oefening neergezet en dat vond de jury ook. Met een score van 22.21 werden ze knap 3e en mogen ze zich op maken voor de halve finale.

Toen was het de beurt aan het tweede E-jeugd trio Iris Doldersum, Tess van Dalfsen en Fleur van Dalfsen. Ook deze meiden hebben een mooie en nette oefening neergezet. Met een puntentotaal van 22.96 werden ze welverdiend 2e. Ook dit team wist zich te plaatsen voor de halve finale.

Daarna was het de beurt aan oE-jeugd duo Fayenn de Leeuw en Leonie Oudenaarden. Ze lieten een goede en sterke oefening zien. Hiermee behaalden ze en een mooie 2e plaats en een met een score van 23.38 een welverdiende plek in de halve finale.

Als laatste van de ochtend was het de beurt aan het tweede E-jeugd duo Julia Busweiler en Ruby van Sas. Deze meiden lieten een nette oefening zien, maar de jury zag een klein foutje. Helaas hebben ze hierdoor de limiet voor de halve finale niet gehaald. Met een score van 20.78 werden deze meiden 15e in een groot deelnemersveld.

In de middag was het de beurt aan D-junioren trio Roos Doldersum, Pascalle Veenhof en Nina Nijman. Ze hebben een nette oefening laten zien, maar zitten in een sterk deelnemersveld. Toch wisten ze met een score van 22.85 een mooie 4e plek en een plek in de halve finale te bemachtigen.

Als hekkensluiters van de dag mocht het tweede D-junioren trio Lara van den Berg, Maud van Dijk en Annedieke Postma in actie komen. Ook deze meiden hebben een mooie oefening laten zien. Met een score van 22.76 eindigden ze op een nette 5e plek en ook dit team wist zich te plaatsen voor de halve finale.