Afbeelding

Fay Boxum Nederlands kampioen op estafettenummer

ZWARTSLUIS - Fay Boxum won dit keer twee keer goud op het NK Zwemmen voor junioren. Dat gebeurde in beide gevallen op estafettenummers waarmee ze met haar vereniging DZ&PC uit Drachten de finale haalde.

Vrijdag won Boxum goud op de 4 x 200 meter vrije slag en zondag volgde de 4x100 meter wisselslag. Dat deden de vier meiden ook nog eens in een Nederlands record. Ze bleven bovendien de nummer twee met vijf seconden voor.

Boxum had even tijd nodig om in het toernooi te groeien, maar elke afstand werden de PR’s iets groter en op de afsluitende 200m wisselslag volgde in de op een na snelste serie een verbluffende 2:28,01. Uiteindelijk zelfs goed voor een vierde plaats voor de DZ&PC zwemster die het als 14-jarige mocht opnemen tegen de meisjes die een jaartje ouder zijn. Op de 400 meter wisselslag werd de zwemster uit Zwartsluis zesde.

Broertje Storm scoorde zondag ook goed. Hij won een zilveren medaille op de 100 meter schoolslag. Hij zwom 1:06,49 en daarmee een persoonlijk record.