Afbeelding
Foto: eigen foto

Beuzenberg heeft een weekeinde met ups en downs

Sport

GENEMUIDEN – Motorcoureur Willem Beuzenberg uit Genemuiden deed zaterdag mee aan een race in Hellendoorn. Dat was de achtste competitiewedstrijd op een ondergrond die vanwege de zware ondergrond niet populair is bij de coureurs. Toch kwam Beuzenberg als derde uit de tijdstraining.

In de eerste manche pakte Willem direct de tweede positie achter thuisrijder Luca Karsten. Het tweetal danste over de vele knippen en bulten en samen reden ze weg bij de overige rijders. Willem moest de betere en snellere Luca laten gaan en pakte hiermee een keurige tweede plek.

Enkele minuten voor de tweede manche bleek de motor van Willem niet goed te zijn. Na wat onderzoek bleek dat de uitlaat lek was door een opstootje in de eerste manche. Er is voor de zekerheid gekozen om op de reservemotor te starten om diskwalificatie te voorkomen. Achteraf, voor Willem en het team, de verkeerde keuze.

Deze motor was niet klaargemaakt voor deze zware omstandigheden en na zes ronden moest Willem de strijd opgeven waardoor hij de wedstrijd niet kon uitrijden. Een prachtige start van de dag werd afgesloten met een DNF. Willem ziet zijn voorsprong op de nummer vier hierdoor minderen, maar hij staat, met nog twee wedstrijden op het programma zeventien punten voor.

Afgelopen zondag werd er een clubwedstrijd gereden in Rutten. In de tijdstraining pakte Willem hier de derde tijd. In de eerste manche kon hij de nummers een en twee niet bijhouden en eindigde hij op een derde plaats. In de tweede manche wist de rijder van het Foldam Racing Team keurig op een tweede plek binnen te komen wat resulteerde in een mooie tweede plek in de totaal uitslag.