Afbeelding
Foto: Team DSM

Tim Naberman nog zeker twee jaar prof bij Team DSM-Firmenich

Sport

GENEMUIDEN – Tim Naberman blijft de komende twee seizoenen in dienst van Team DSM-Firmenich. Dat maakt zijn ploeg maandagochtend bekend. De Genemuidenaar is bezig aan zijn tweede seizoen als professional.

Een contractverlenging liet even op zich wachten, maar maandag kwam dan toch witte rook uit het kamp van de Nederlandse ploeg die zich voor volgend seizoen flink aan het versterken is. Onder meer Warren Barguil en Fabio Jakobsen zijn volgend seizoen collega’s van Naberman.

Naberman is ook opgeleid door Team DSM. Hij reed tot 2022 in de opleidingsploeg. Volgens zijn ploeg doet Naberman veel onzichtbaar werk en controleert hij vaak de vroege ontsnappingen. Ook zorgt hij dat zijn kopmannen in een goede positie aan de finale kunnen beginnen. Team DSM roemt ook het tactische inzicht van de Genemuidenaar.

De Genemuidenaar is zelf ‘super bij’ met de contractverlenging. “De ploeg heeft dezelfde ideeën als ik. Dat maakt dit de perfecte plek voor bij. Ik heb dit jaar genoten van de grote klassiekers. Die zijn echt magisch. Ik hoop dat ik daar de komende jaren in kan terugkeren. Door veel verschillende wedstrijden te rijden, kan ik groeien in mijn rol als wegkapitein. Ik hoop dat ik een stabiele factor voor de ploeg word.”

Ook ploegleider Rudi Kemna heeft daar vertrouwen in. “Tim maakt nog steeds stappen. Hij geeft altijd alles, wat zijn rol ook is. Hij leest de wedstrijden goed en laat binnen en buiten de koers zijn stem horen.”