Doelpuntenmakers Magan (links) en Etten.
Doelpuntenmakers Magan (links) en Etten. Foto: Helmi

Sportclub sluit weer aan bij de topploegen

Sport

GENEMUIDEN- De 4-1 overwinning die Sportclub Genemuiden op DOVO boekte doet vermoeden dat de groen- witten een gemakkelijke middag hadden tegen de club uit Veenendaal. Niets is echter minder waar, Sportclub had weliswaar het beter van het spel maar vergat vooral om in de eerste helft de vele kansen die het kreeg te verzilveren.

Sportclub genemuiden begon opnieuw sterk aan de wedstrijd, want met nog geen vier minuten op de klok had de eerste treffer al in het net kunnen liggen. In een mêlee van spelers was het Mike Reuvers die de bal bij Rens van Benthem bezorgde, deze draaide zich weg van de tegenstander om vervolgens de bal diagonaal richting het doel te schieten. Een zeker doelpunt leek in de maak, ware het niet dat tot ieders verbazing de bal de paal raakte en langs de doellijn in de handen van de doelman belande.

Een kleine drie minuten later was er opnieuw een goede mogelijkheid om de score te openen, waarbij de actie tussen verschillende groen- witte spelers de aanleiding was. Via Etten, Magan, Van de Wetering opnieuw Etten en Rens van Benthem kwam de bal bij Berwout Beimers terecht. Laatst genoemde kon vanaf links opstomen en de bal voorzetten op de inkomende Mike Reuvers. Jammer genoeg raakte Reuvers de bal niet echt lekker, zodat de 0-0 voorlopig op het scorebord bleef staan.

DOVO zat in de tang bij Sportclub Genemuiden, het kwam mondjesmaat onder de druk van de thuisclub vandaan en het leek een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt zou gaan vallen. Eerst was het Rens van Benthem die na een voorzet van Nick Buitink voor de 2e keer van de middag een geweldige kans kreeg. Een schot van Berwout Beimers van afstand was ook onvoldoende om DOVO doelman Nick van den Dam te verschalken. Het zou dan ook tot de 26e minuut duren voordat Sportclub Genemuiden loon naar werken kreeg. Een steekpass van Berwout Beimers bereikte Rutger Etten, deze kreeg alle ruimte om richting het doel van DOVO te gaan en te schieten. De hand van de doelman beroerde de bal nog wel, maar het was Marc Magan die de bal alsnog in het lege doel van DOVO schoot en de 1-0 voorsprong aantekende.

Nog geen 2 minuten later was het opnieuw raak, na een korte ingooi van Nick Buitink op Rens van Benthem kwam de bal bij Rutger Etten terecht. Deze slalomde door de DOVO verdediging, om vervolgens de bal via binnenkant paal in de rechter benedenhoek van het doel te schieten. De 2-0 voorsprong na nog geen half uur spelen was een mooie opsteker voor de thuisclub. DOVO begreep dat het iets terug moest doen, de 2-0 achterstand bracht de bezoekers ertoe om een tandje bij te zetten. Dit resulteerde bij het verstrijken van de 1e helft in de aansluitingstreffer. Nadat eerst nog Guido van Dijk het van afstand probeerde was het Chris Verheul die wel het doel trof. Een ogenschijnlijk makkelijk ingebrachte bal van Matthijs van Nispen kon niet goed worden weggewerkt, Verheul pikte de bal op en vanaf korte afstand gaf hij doelman Hidde Streutker het nakijken, waarmee hij DOVO nog voor rust de 2-1 bezorgde.

Het doelpunt op slag van rust was voor Sportclub Genemuiden een tegenvaller, het gaf daarmee aan dat foutjes op dit niveau gelijk worden afgestraft. Toch bracht de 2-1 stand Sportclub Genemuiden allerminst van de wijs. Want ook in de 2e helft zouden de groen- witten de bovenliggende partij blijken te zijn. DOVO knokte voor wat het waard was, Matthijs van Nispen, Raygivano Dompig en Lars Rebergen stelden Sportclub Genemuiden doelman Hidde Streutker wel op de proef maar verder dan dat kwam DOVO niet.

Dat de 3-1 aan Sportclub zijde viel was misschien dan ook niet zo verwonderlijk. Nadat eerst Berwout Beimers de 3e treffer op zijn naam had kunnen schrijven, was het Arend van de Wetering die met een geplaatste kopbal deze wel verzilverde. Toch kunnen we het doelpunt van Arend van de Wetering ook gedeeltelijk op naam van Beimers zetten, zijn voorzet na een geweldige rush op links was op maat. De wel erg vrijstaande Van de Wetering hoefde er alleen zijn hoofd nog maar tegen aan te zetten.

De wedstrijd was gespeeld en DOVO geknakt, Sportclub Genemuiden zou de 3-1 voorsprong niet meer uit handen geven. Het zou de score zelfs nog uitbreiden naar 4-1. Nadat een omhaal van verdediger Jens Jurn Streutker eerst nog werd gepareerd door doelman Nick van den Dam, was het Rutger Etten die zijn goede optreden tegen DOVO nog meer glans gaf door de 4-1 binnen te schieten en hiermee de eindstand bepaalde.