Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Sportclub legt hart van de selectie nu al vast

Sport

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden houdt vijf sterkhouders binnenboord. De club heeft nu al overeenstemming voor het volgende seizoen bereikt met de gebroeders Streutker, Rens van Benthem en de nieuwkomers Rutger Etten en Marc Magan. Eerder zette Berwout Beimers al een krabbel onder een nieuwe contract.

De drie laatstgenoemde spelers komen sinds de zomer voor Genemuiden uit. Ze blijken grote versterkingen voor de groen-witten. De Streutkers en Van Benthem spelen al langer voor Sportclub en behoren ook wekelijks tot de uitblinkers.

“We hebben een leuke spelersgroep en een goede staf. De mix die we met z’n allen beleven van zowel presteren als gezelligheid vind ik persoonlijk heel belangrijk”, zegt Jens Jurn Streutker, die bij Genemuiden al jarenlang aanvoerder is.

Zijn broer, goalie Hidde, heeft het ook ‘reuze naar zijn zin’. “Dat heeft allereerst te maken met de ontzettend leuke groep met een goede sfeer. Ik voel me altijd erg welkom bij de club die ook erg goed in elkaar steekt. Daarnaast is het Sportclub shirt dragen in de periode waar we nu in zitten extra mooi en daar wil ik graag een goed vervolg aan geven met deze groep en staf.”

Rens van Benthem, inmiddels aan zijn 4e seizoen bezig voor Sportclub Genemuiden, ziet ook geen reden voor een vertrek. De spits scoorde dit seizoen al zes keer. Rutger Etten kijkt met een goed gevoel terug op de eerste vijf maanden bij Sportclub. De technische middenvelder zegt goed opgevangen te zijn in Genemuiden en heeft het plezier in het spel meer dan terug. Waar hij bij zijn vorige club regelmatig op de bank zat laat hij in Genemuiden zijn voeten spreken. Ook voor Rutger is het een mooie start bij Sportclub Genemuiden. “We zijn op de goede weg met z’n allen, het is een mooie club met trouwe supporters, dat smaakt naar meer”, zegt de middenvelder, die vijf keer scoorde.

Ook zijn collega-middenvelder Marc Magan heeft die mening. “Ik heb nog steeds een heel goed gevoel bij de club en ben blij met het vertrouwen van de mensen om mij heen. De resultaten, goede harmonie in de spelersgroep en club zijn ook de juiste pijlers om sowieso nog een seizoen samen door te gaan. Wat mij betreft is de rek er in deze spelersgroep nog niet uit, als we bij elkaar kunnen blijven met deze spelersgroep en staf kunnen wij historie gaan schrijven op de Wetering, dus ik ben blij met mijn verlenging.”