Goud voor Roos Doldersum, Nina Nijman en Pascalle Veenhof.
Goud voor Roos Doldersum, Nina Nijman en Pascalle Veenhof. Foto: EGSV

Eerste plaatsen voor EGSV-teams

Sport

ZWARTEWATERLAND – Verschillende teams van EGSV en SV Hasselt presteerden zaterdag sterk tijdens plaatsingswedstrijden. Ze kwamen met meerdere plakken terug naar Genemuiden en Hasselt.

Als eerste EGSV-team kwamen Julia Busweiler, Ruby van Sas en Emma Visser in actie. Zij lieten een mooie oefening zien, maar maakten helaas een foutje waardoor ze net naast het podium eindigden

Fayenn de Leeuw, Sterre Brouwer en Josephine Tuinman spetterden van de vloer. Daardoor werden deze meiden beloond met een eerste plaats. Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman draaiden een mooie oefening, maar liepen door een foutje ook een prijs mis. 

Het duo Yara Faverey en Anne-Sophie van de Wetering liet een prachtige oefening zien en dat resulteerde in een mooie eerste plek. Suze van Lente en Liz van Lente vielen met een vijfde plek net naast het podium. Mette Resokario en Stella de Wilde behaalden een knappe tweede plek.

Lara van den Berg, Maud van Dijk en Annedieke Postma lieten een goede oefening zien die goed was voor een derde plek. Iris Doldersum, Lieke van Dijk en Yana Sieberts behaalden met een strakke oefening de eerste plek. Hannah Brouwer, Loïs Gregoire en Leonie Oudenaarden maakten in een energieke oefening een foutje en dat daardoor stonden ze op plek vijf.

Roos Doldersum, Nina Nijman en Pascalle Veenhof kwamen twee keer in actie. Hun balansoefening werd beloond met een score van 23.28 en de tempo-oefening met een mega score van 24.35. Hiermee pakten ze een mooie gouden plak. 

SV Hasselt

Voor SV Hasselt beten twee e-jeugdteams het spits af. Joan Mudde, Vera Dikken en Julia Penris behaalden de limiet en een mooie 4e plaats. Ook Naemi Buit, Felien Douma en Liz Kosters lieten een goede eerste oefening zien en haalden de limiet.

In de middag stond het E-senioren trio Tamira van der Horst, Elise van den Belt en Marit Douma klaar. Met een swingende oefening wisten zij het zilver te bemachtigen. Ook de twee D-senioren trio’s van S.V.Hasselt kwamen in actie. Het trio Lisanne van der Steege, Chantal Harink en Marit Mudde draaide een stabiele oefening waardoor zij een bronzen plak mee naar huis konden nemen. Het trio Sanne van Herk, Joanne Mijnheer en Phileine Hoeve liet een mooie hoge toren zien. Helaas door een val bij een ander onderdeel behaalden zij niet de score waar ze op hadden gehoopt. Gelukkig zijn er voor alle sporters meerdere kansen. Aanstaande zaterdag komt één team van S.V.Hasselt weer in actie in Lichtenvoorde.