Afbeelding
Foto: Carijn Bergman

Het Anker wint het schoolvoetbal in Hasselt

Sport

HASSELT – Het Anker won woensdag het Slomp en De Graaf schoolvoetbaltoernooi in Hasselt. Op de velden van Olympia’28 kwamen maar liefst 49 teams van zes basisscholen uit Hasselt en Mastenbroek tegen elkaar in actie. 

Het was een feestelijke bijeenkomst, met veel toeschouwers langs de zijlijn en een bruisende kantine gevuld met gasten van alle leeftijden. Of ze nu geboren voetbaltalenten waren of pas net begonnen, het was duidelijk dat alle kinderen genoten van het evenement en waardevolle lessen leerden over teamgeest. Ze leerden wat het betekent om deel uit te maken van een team: om na een verloren wedstrijd samen op te staan, elkaar te helpen, tussen de wedstrijden door het terrein en de sfeer te verkennen, en natuurlijk samen de doelpunten en mooie acties te vieren. 

“Uiteindelijk was het team van Het Anker degene die er met de felbegeerde wisselbeker vandoor ging, maar het echte succes van de dag lag in de onschatbare ervaringen en herinneringen die alle deelnemers mee naar huis namen. Dit schoolvoetbaltoernooi heeft niet alleen sportiviteit en plezier bevorderd, maar heeft ook de banden binnen de gemeenschap versterkt en een blijvende indruk achtergelaten op de jonge deelnemers”, aldus de organisatie na afloop.