Afbeelding
Foto: Aangeleverde foto

Koningsloop stevent af op recordeditie

Sport

HASSELT - De zesde editie van de Koningsloop in Hasselt op zaterdag 27 april belooft een recordeditie te worden. Het aantal inschrijvingen ligt inmiddels boven eerdere edities en een aantal afstanden zijn bijna vol. 

Om 10.30 uur klinkt het startschot voor het nieuwe onderdeel: de Heroesrun. Hierna zullen de bekende bambinorun, kidsruns en 5 en 10 km van start gaan vanuit het historisch centrum van Hasselt. Het gecertificeerd parcours zorgt al jaren voor snelle tijden en omdat de weervoorspellingen goed zijn kijkt de organisatie met vertrouwen uit naar een recordeditie. Langs de route zullen verkeersregelaars zorgen voor een eventuele veilige oversteek van het parcours. Ook zijn bijvoorbeeld Jachthaven de Molenwaard via tijdelijke openstelling van de nieuwe ontsluitingsweg en de HUBO de gehele dag bereikbaar. 

 Zaterdag kunnen de startnummers afgehaald worden op het plein bij Advundum. Dit is al mogelijk voorafgaand aan de aubade. Tot slot vraagt de organisatie aan de deelnemers om op tijd aan de start te verschijnen. Daarnaast is iedereen van harte welkom om alle lopers aan te moedigen langs het prachtige parcours of bij start en finish. Voor meer informatie en inschrijving kijk op op www.koningsloophasselt.nl. Inschrijven kan tot vrijdag 26 april 18.00 uur en vol is vol.