Afbeelding
Klaas Noordstra

Administratiekantoor Bonthuis al 75 jaar vertrouwd in de samenleving

Partnerbijdrages

Op 1 juli is het exact 75 jaar geleden dat H. Bonthuis Administratie- en Belastingadviseurs in Genemuiden werd opgericht door Harm Bonthuis. In deze driekwart eeuw is veel veranderd: in algemene zin, maar zeker ook op administratief gebied. Onveranderd is dat het oudste administratiekantoor in Zwartewaterland net als toen nog steeds midden in de samenleving staat.

Dat blijkt bijvoorbeeld alleen al uit de speciale jubileumactie, die Bonthuis sinds december 2014 biedt aan verenigingen en stichtingen. Zij kunnen tegen sterk gereduceerd tarief bij het Genemuider kantoor terecht voor ondersteuning in het penningmeesterschap, aangezien deze functie nogal eens moeilijk te vervullen valt bij non-profit-instellingen. Deze actie wordt goed ontvangen. ?Mijn vader was destijds erg actief in het verenigingsleven?, vertelt Jan Bonthuis. ?Zo was hij twaalf jaar voorzitter bij Sportclub Genemuiden. Ook was hij voorzitter bij muziekvereniging Ons Genoegen. Die lijn hebben mijn broer Piet en ik doorgezet, toen wij in het bedrijf kwamen en het later overnamen.?

Andere kernwoorden voor Administratiekantoor Bonthuis zijn kwaliteit en persoonlijk contact. Dat gecombineerd met een breed dienstenpakket van onder andere (salaris)administraties, jaarrekeningen, aangiften, startersbegeleiding, fiscale en bedrijfsadvisering, bedrijfsopvolging en financieringsaanvragen. Dat heeft in de loop der tijd geresulteerd in een grote en vaste klantenkring. Daarvan gaat het oudste contact zelfs terug tot 1946. ?Belangrijk is om de relatie goed te kennen, te weten hoe hij denkt en wat hij wil?, vertelt Dirk Klaver, die inmiddels kan bogen op bijna veertig jaar ervaring. ?Door het vertrouwen dat je dan opbouwt, gebruikt de klant je als klankbord bij belangrijke beslissingen.?

In de loop van vele jaren onderging de administratieve dienstverlening bij Bonthuis een grote metamorfose. Jan Bonthuis kan zich nog goed zijn beginperiode herinneren, begin jaren '70. ?In die tijd had nog niet iedere werknemer een eigen telmachine?, vertelt hij lachend. ?Daar heb we toen toch maar eens werk van gemaakt. Tegenwoordig is alles geautomatiseerd. Klanten leveren hun gegevens aan via online portals. Salarissen en loonstroken verlopen via een app. Bijna alles bevindt zich in de cloud.?

Ook qua kantoorruimte kende Bonthuis Administratie in 75 jaar de nodige veranderingen. Bevond het bedrijf zich eerder aan de Oosterkaai, Julianastraat en de Helling, anno 2015 is Bonthuis gevestigd aan de Nijverheidstraat. Daar deelt het haar kantoor met Eenkhoorn & Bakker Accountants en Belastingadviseurs, dat ruim 35 jaar geleden werd opgericht door Tiem Eenkhoorn, en nu in handen is van Jacolien van Gaalen-Wagterveld, Geerhard Schaapman en Jan Bakker eveneens de huidige eigenaren van Administratiekantoor Bonthuis. De twee bedrijven werken nauw samen, wat gunstig is voor de klant. ?Het voordeel is dat wanneer een accountant nodig is, wij deze letterlijk in huis hebben?, legt Dirk Klaver uit. ?Onze bedrijven vullen elkaar uitstekend aan, naar beide kanten toe zijn we ondersteunend. Daar komt bij dat wij veel branchekennis hebben. Alle denkbare soorten ondernemingen zijn bij ons aangesloten.?

Wie geïnteresseerd is in de dienstverlening van Bonthuis Administratie kan iedere vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur het inloopspreekuur bezoeken. Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

H. Bonthuis Administratie-
en Belastingadviseurs
Nijverheidstraat 51
Genemuiden
(038) 303 04 05
www.bonthuis.info
info@bonthuis.info