Drukke tijden voor Hasselts Fanfare

Partnerbijdrages

HASSELT ? De aanwezigheid van Hasselts Fanfare bij de aubade en optocht op Koningsdag in Genemuiden was het begin van een drukke periode voor het korps. Op 4 mei zijn de muzikanten van Hasselts Fanfare aanwezig bij de dodenherdenking in het Springerpark in Genemuiden.

Daarna volgen er tal van activiteiten waar het korps aan deelneemt.

Zo hebben ook de dames van d'Hakkapel met hun ?steunzolen nog een en ander in de agenda staan. De Cityrun Hardenberg, waar zij voor de vijfde achtereenvolgende keer zijn uitgenodigd om de kandidaten muzikaal aan te moedigen, vervolgens een optreden voor de Nationale Molendag, het Kinderfestival in Zwolle. Tevens verzorgen ze een warm muzikaal onthaal bij aankomst van de fietsers die deelnemen aan de sponsortocht Münster-Genemuiden.

Traditiegetrouw zullen de muzikanten van Hasselts Fanfare aanwezig zijn bij de slotavond van de wandelvierdaagse in Hasselt op 21 mei en in Genemuiden op 4 juni .

?Watermusic' hét event met volop blaasmuziek gaat op herhaling en hiervoor staan dan ook de plannen alweer in de steigers. Hasselts Fanfare: ?Er is gekozen voor een prachtige locatie: de binnenhaven Genemuiden. De datum? 19 juni.  Vanaf pontons zal het ruim 100-koppige orkest geformeerd uit muzikanten van Voorwaarts Zwartsluis en Hasselts Fanfare een performance neerzetten met fantastische muziek voor jong en oud. Ongetwijfeld wordt dit  wederom een avond genieten voor en door Zwartwaterlanders.?

?De kosten voor instrumentarium, uniformen, opleiding jeugdleden, huisvesting enzovoorts zijn hoog en kan de muziekvereniging niet alleen uit contributies en subsidie betalen. Daarom is de club helaas genoodzaakt om een aantal malen per jaar een beroep te doen op de bevolking. In het najaar door middel van de snertverkoop en in het voorjaar door de collecte. Ditmaal gaan de leden en sympathisanten in de week van Hemelvaartsdag, 11 tot en met 16 mei aanstaande, op pad voor de jaarlijkse huis-aan-huis collecte.?